Dr. Kiss Mariann

Csecsemő- és gyermekgyógyászat, oxiológia
Teljes bemutatkozás

Dr. Kiss Mariann szakmai pályájáról így vall: "2007-ben végeztem az egyetemen, majd a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetében kezdtem rezidensként dolgozni. Közben a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermek-mentőorvosi kocsiján végzett munka a sürgősségi és az intenzív ellátás irányába egyengette az utamat.

A 2012-es szakvizsgám előtt kaptam lehetőséget, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház akkor induló gyermeksürgősségi részlegén dolgozzak. A gyermekmentőzés is megmaradt az életemben, csak immáron nem Debrecenben, hanem Pécsen.

2014-ben édesanya lettem, megszületett a kisfiam, majd, amikor bölcsődés lett, visszajöttem a kórházba a gyermeksürgősségire, majd két évnyi tabi körzeti orvosi kitérő után 2018-ban ismét visszatértem a kórházba és 2021-ben megszereztem a mentő- és sürgősségi orvosi szakvizsgát.

Az élet úgy hozta, hogy 2022. januárjától az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez csatlakoztam (ismét), de már főállásban, emellett a gyermek- és felnőtt sürgősségi ellátást ugyanúgy folytatom a Kaposi Mór Oktató Kórházban.

A szakvizsgán túl is fontosnak tartom a fejlődést, ezért újszülött ellátásból, nemzetközi gyermek- és felnőtt újraélesztésből, nemzetközi gyermek- és felnőtt traumaellátásból, gyermeksürgősségi ismeretekből, sürgősségi ultrahang ismeretekből is vizsgáztam, jelenleg az Európai Újraélesztési Társaság oktatói tanfolyamára készülök.
Szabadidőmben szívesen sportolok, olvasok, de ami igazán kikapcsol az a főzés és a filmek világa."