Dr. Költő Gyöngyvér PhD

Kardiológia

Dr. Költő Gyöngyvér kardiológus szakorvos, adjunktus fő orvosi területei a non-invazív kardiológiai vizsgálómódszerek, elsősorban a szív MR, coronária CT és az echokardiográfia. 

Teljes bemutatkozás

2007-ben a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán általános orvosi diplomát szereztem.  2007-től 2009-ig a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Belgyógyászati Osztályán dolgoztam, majd 2015-ben kardiológiából tettem szakvizsgát.

Döntően jelenleg is a  Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Kardiógiai Osztályán végzem hivatásomat, illetve a Dr. Baka József Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központban dolgozom a kardiológiai képalkotó munkacsoport tagjaként, ahol coronaria CT és szív MR vizsgálatokat végzünk.

Tudományos érdeklődésem középpontjában a kötőszöveti betegségek kardiovaszkuláris érintettségének vizsgálata állt, 2015-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen PhD fokozatot szerztem.

A non-invazív kardiológiai vizsgálómódszerek, elsősorban a szív MR, coronária CT és az echokardiográfia képezik főbb érdeklődési területeimet. 2016 áprilisától 2017 májusáig a Leicester Cardiovascular Biomedical Research Unit szív MR munkacsoport tiszteletbeli tagjaként kiegészíthettem a korábban megszerzett tapasztalataimat.