Dr. Kováts-Megyesi András

Gasztroenterológia

Belgyógyász, gasztroenterológus

 

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

1971-ben a budapesti Semmelweis Egyetemen szereztem diplomát. A végzést követően a Szent Imre Kórházban – korábbi nevén Tétényi úti Kórházban – helyezkedtem el a belgyógyászati osztályon segédorvosként.

1976-ban belorvosi szakképesítést szereztem, ezután alorvosként, majd adjunktusként, végül részlegvezető főorvosként dolgoztam 2007-ig. Az osztályhoz tartozó gasztroenterológiai szakrendelés munkájába 1976-tól kapcsolódtam be. Rendszeresen végeztem endoszkópiát, nyelőcső-gyomor-nyombél, valamint végbél-vastagbél vizsgálatokat, májbiopsziát.

Az osztály profiljából fakadóan jártasságot szereztem egyebek mellett a hasnyálmirigy-betegségek kezelésében, gondozásában, valamint a helikobakter-fertőzés, a fekélybetegség, a gyulladásos bélbetegségek, a táplálkozási intoleranciák (laktózérzékenység, glutenszenzitivitás stb.) és allergiák, a mikrobiom megváltozása, a kontaminált vékonybél szindróma kezelésében is.

1985-ben gasztroenterológus szakorvosi vizsgát tettem.

Kórházi munkám közben 1986 és 1988 között, majd 2007-ben néhány hónapon át családorvosként is dolgoztam – 2007-ben családorvosi licencvizsgát tettem.

2008 és 2019 között a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat Gasztroenterológiai Szakrendelését vezettem. 2007 és 2012 között már dolgoztam gasztroenterológusként a Budaörsi Egészségügyi Központban, ahol 2020-tól ismét tartok szakrendelést.

1994 óta folyamatosan tevékenykedem a magánorvosi ellátásban. 2019 augusztusa óta a CMC Klinika gasztroenterológus, belgyógyász szakorvosa vagyok. A betegellátás mellett rendszeresen veszek részt hazai és nemzetközi konferenciákon, előadások, cikkek szerzője, társszerzője voltam. Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Belgyógyász Társaságnak és a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak.