Dr. Külkey Orsolya

Gyermekgyógyászat
Teljes bemutatkozás

Dr. Külkey Orsolya több évtizedes gyermekorvosi gyakorlattal nem pusztán rendkívül tapasztalt orvos, de remek diagnoszta, nem mellesleg a gyerekek egyik nagy kedvence. 

Már kisgyerekként tudta, hogy orvos lesz. Elsősorban egy gyermekkori példaképe, a család orvosa ihlette, hogy gyermekorvos legyen, és szerinte a világ legszebb szakmáját űzi. A hivatása egyben a legnagyobb hobbija is, gyakran energikusabban tér haza, mint amennyire energikusan elindult dolgozni reggel. 

A gyermekorvosnak elsősorban ismerni és szeretnie kell a gyermeket, illetve ugyanígy ismernie és szeretnie kell a családot is – vallja dr. Külkey Orsolya csecsemő- és gyermekgyógyász, aki szerint minden gyermekkel, illetve minden szülővel más-más kommunikációs formára van szükség. Gyermek esetében ez alapvetően életkorfüggő. Ahhoz, hogy valaki jó gyermekorvos legyen, nem csak az szükséges, hogy jól ismerje a szakmáját, kellő alázattal, kellő felkészültséggel álljon hozzá a gyógyításhoz, de rendelkeznie kell a nonverbális kommunikáció kifinomultságával – véli dr. Külkey. Hirtelen nagyon sok információval találja magát szemben az orvos. Egyszerre fontos, hogy a gyermek nonverbális kommunikációjára figyeljen, ebből is következtetni tudjon, illetve hoy alaposan meghallgassa a szülőt is, mondja dr. Külkey Orsolya.

 

Vizsgálat, ellátás

A TritonLife Medikids Gyermekorovsi Központban magas színvonalú ellátással, prevencióval, gondozással, kontrollálással várom a hozzám forduló betegeket. A vizsgálatot követően pedig folyamatos után követést is biztosítok pácienseimnek, hiszen a betegség lefolyásának, a gyógyulási folyamatnak figyelemmel kísérése legalább olyan fontos, mint maga a vizsgálat.

Angolul és franciául jól beszélek, folyamatosan ellátok külföldi betegeket is - emeli ki a csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos.