Dr. Lázárcsik Ildikó

1988-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvos Karán. A Szülészeti- Nőgyógyászati Klinika tudományos diákköröseként szülészeti genetikával foglalkoztam és a Down-syndroma praenatalis diagnosztikájáról írtam a diplomamunkámat.

Az egyetem elvégzését követő kilenc évben a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban dolgoztam a Neurológia Osztályon. A szakvizsgára felkészülés éveiben tanultam gyermek neurológiát a Heim Pál Kórház Gyermek Neurológia Osztályán, dolgoztam a Szt. László Kórház Neuroinfektológiáján, az Országos Psychiátriai és Neurológiai Intézet Neuropathologiáján. Speciális stroke-képzést kaptam és neuro-intenziv gyakorlatot szereztem az OPNI - akkor nyíló- Stroke Osztályán, idegsebészeti szemléletet tanultam az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet Idegsebészetén és a képalkotó diagnosztikai gyakorlati idő nagy részét is itt töltöttem. 1993-ban tettem jeles neurológiai szakvizsgát.

1997 óta a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben dolgozom, 1998-ban a nyaki erek ultrahang diagnosztikával bővült a szakmai képzettségem. 2004-ben a Neurológiai Szakmai Kollégium támogatásával osztályvezető főorvosi kinevezést kaptam és közel 10 évig teljesítettem ezt a feladatot - igen nehéz működési feltételek mellett.

2002 óta veszek részt a klinikai kutatásban, GCP vizsgámat rendszeresen aktualizálom, 2012 óta rendszeresen, tíznél több klinikai vizsgálatnak voltam vizsgálatvezetője. 2014-2019 között a Clinexpert Gyógycentrumban orvos-igazgatói feladatokat láttam el.

A Tudományos Tanács felkérésére rendszeresen szerveztem előadásokat klasszikus neurológiai témakörökben, mint az epilepsia betegség, Parkinson betegség, alvászavarok. Tartottam előadást a Fiatal Orvosok Fórumán a fájdalomcsillapításról, a demenciáról, a háziorvos kollégáknak a hatékonyabb koleszterincsökkentő kezelésről, a NOAC és a TAG therápia szerepéről a stroke prevenciójában. Oktattam az ápolásképzésben, támogattam az SM klubot, részt vettem a Magyar Rákellenes Liga munkájában.

Jelenleg az Aszódi Rendelőintézetben és az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben dolgozom a Neurológia szakrendelésen és továbbra is részt veszek a kórházi ügyeleti ellátásban (Albert Schweitzer Kórház) valamint közel 10 éve magánorvosi praxist is folytatok.

A szakmai továbbképzések folytatását 30 éves tapasztalat mellett változatlanul fontosnak tartom a neurológiai szakorvosi ellátás magas színvonalának megtartása és az új tudományos eredményeknek a klinikumba történő beépítése céljából, legyen szó a mindennapi feladatokban pl. epileptológiáról, stroke ellátásról, képalkotó diagnosztikáról vagy fájdalomcsillapításról. A szakmai érdeklődésem középpontjában a mozgásbetegségek állnak - a manuálterápia szemléletformáló hatásától a német és angol egyetemi  mesterkurzusokig-, legaktívabb társasági tagságom is a Magyar Tudományos Parkinson Társaságé.