Dr. Magyar Attila

Szülészet-nőgyógyászat
Teljes bemutatkozás

Dr. Magyar Attila szívügyének tekinti a miómák, a petefészekciszták, a vérzészavar és az endometriózis gyógyítását, emellett daganatsebészként endometrium daganatokkal is foglalkozik. Szakmai hitvallását egyszerűen, de nagyszerűen körül lehet írni: célja, hogy segítse pácienseit.

– Már általános iskolában megfogalmazódott bennem, hogy orvos szeretnék lenni. Nagyon tetszett a biológia és azon belül is az emberanatómia – kezdi Dr. Magyar Attila, aki egy kisebb, bakonyi faluban nőtt fel, középiskolai tanulmányait pedig Győrben, a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végezte.

A doktor úr útja ezután a fővárosba vezetett, 2005-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, s azóta is Budapest az otthona. – Az egyetemen korán megtetszett a nőgyógyászat, így ebbe az irányba mentem el. Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang „A” vizsgámat 2009-ben tettem le. Majd szülészet-nőgyógyászatból 2011-ben, nőgyógyászati daganatsebészetből pedig 2019-ben szakvizsgáztam – mondja Dr. Magyar Attila, akit a szakma összetettsége, sokoldalúsága fogta meg.

Három helyszínen hangolja össze tevékenységét 

– Tanulmányaim során TDK-előadást tartottam a II. sz. Nőgyógyászati Klinikán, a preeklampszia (terhességi toxémia) volt a témám – idézi fel a szülész-nőgyógyász, aki a Klinikán volt rezidens, 2007-től pedig a székesfehérvári kórházban volt osztályos orvos. 2008-ban a Szent Margit Kórházban folytatódott karrierútja, először szakorvosjelöltként, majd szakorvosként. Dr. Magyar Attila jelenleg is ott végzi gyógyító munkáját, emellett pedig a TritonLife-ban is bizalommal fordulhatunk hozzá.
Bár korábban a szülészeti tevékenységre helyeződött a szakorvos fókusza, mára már a tervezett nőgyógyászati műtétek széles palettája jelenti a fő csapásirányt.

A szakmai és a magánélet egyensúlya

– Nyitott és laparoszkópos műtétek terén is sokrétű tapasztalatra tettem szert. Szívügyemnek tekintem a miómák, a petefészekciszták, a vérzészavar és az endometriózis gyógyítását, emellett daganatsebészként endometrium daganatokkal is foglalkozom. A tervezett műtétek nemcsak érdeklődési körömből fakadóan, hanem családos emberként is közelebb állnak hozzám, három gyermek édesapjaként így tudom jól összehangolni a szakmai és a magánéletet – osztja meg velünk Dr. Magyar Attila, aki saját bevallása szerint a hölgyek panaszaiból éppen azért is tud sok mindent átérezni, mert ő maga is családos.

Az empátia mellett a nyílt és őszinte kommunikációt, valamint a kölcsönös bizalmat tekinti az orvos-páciens kapcsolat alapjainak.

Még jobban elmélyülni a nőgyógyászati onkológiában

– Császármetszéssel és terhesgondozással a mai napig foglalkozom. A várandós hölgyek és a műtéti vonal mellett azonban a nőgyógyászati onkológiában is még jobban el szeretnék mélyülni – teszi hozzá a szakorvos, aki a szakmai eseményeken, konferenciákon való részvételt is fontosnak tartja, szabadidejében pedig sporttevékenységekkel tud igazán feltöltődni, mely a futballozást és a terepkerékpározást is magába foglalja.