Dr. Márkus László Dr. Márkus László Szülészet-nőgyógyászat

Dr. Márkus László

Dr. Márkus László

Szülészet-nőgyógyászat

Dr. Márkus László, szülész-nőgyógyász 1989-ben szerezte meg orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi egyetemen. Az egyetem alatt 2 évig mentőtisztként dolgozott. Orvosi pályáját a salgótarjáni megyei kórház sebészetén kezdte, majd fél év elteltével a szülészet-nőgyógyászati osztályon folytatta. 1993-ban szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból.

A szülészet már az egyetemi évek alatt magával ragadta. A Baross utcai klinikán a kötelező gyakorlatok mellett tudományos diákköri munkát is végezett, megfogta a szakma sokszínűsége. Hamar tudatosodott benne, hogy egy nő életében milyen meghatározó az orvos szerepe. Sok esetben a nőgyógyász „az” orvos. A különböző életszakaszokban más és más formában, de szinte mindig jelen van, legyen szó akár várandósgondozásról, kisebb nagyobb nőgyógyászati bajokról, változókori panaszokról vagy szűrővizsgálatokról. Emellett sokszor nyújtanak lelki támogatást és időnként életvezetési kérdésekben is kikérik a véleményüket.

Szakmai fejlődésére nagy hatással voltak a külföldi ösztöndíjak és tanulmányutak:

  • Utrecht, 1989 és 1995
  • Salzburg 1996
  • Bécs 1999

Gyermekkora óta beszél németül, amelyhez később az angol is társult. 2015-16-ban Németországban élt és praktizált kórházi főorvosként. Hazatérése után a magánegészségügyben helyezkedett el.

"Nagy öröm számomra a Róbert Magánkórház csapatában dolgozni. A közeg szakmailag és emberileg is rendkívül inspiráló. A magas szakmai színvonal és a kollegiális szellem az emberből kihozza a legtöbbet. Szakmai érdeklődésem elsősorban az ultrahangdiagnosztika és az endoszkópia felé irányul. Korábban menopauza ambulancia vezetőként tapasztalatokat szereztem a változókori problémák kezelésében is.
Felfogásom szerint a páciens orvos kapcsolat legmeghatározóbb eleme a páciens önrendelkezése. Mindenkinek joga van dönteni a saját sorsáról, kezeléséről. Az én szerepem ebben az, hogy pácienseim döntéseikhez megkapjanak minden megbízható és orvosi szempontból lényeges információt. Számomra világos, hogy a saját sorsunkat érintő kérdésekben az orvosi szempont csak egy a sok közül és nem is feltétlenül a legfontosabb, még akkor sem, ha adott esetben egy betegségről van szó. Örülök, ha pácienseim megfogadják a tanácsaimat és aszerint döntenek, de elfogadom és megértem, ha más szempontok felülírják azokat. Úgy gondolom, mindenkin annyira lehet segíteni, amennyire hagyja és szeretné. Annyira viszont okvetlenül kell is.

 

Dr. Márkus László 2005 óta a szülészet-nőgyógyászat területén igazságügyi orvosszakértőként is tevékenykedik. Ezt egyrészt fontosnak tartja a jogvitákban a megfelelő orvosszakmai megalapozottság biztosítására, másrészt lehetőséget lát benne szakmai tudása folyamatos frissen tartására. Ebben a munkában nagy segítség, hogy 2008-ban jogi szakokleveles orvosi végzettséget is szerzett
Gyermekorvos feleségével két lányuk van. A nagyobbik már évek óta felnőtt életét éli, a kisebbik hamarosan érettségizik. Szabadidejét a természet, a sport és a könyvek jelentik.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Visszahívást kérek