Dr. Nyárádi Attila

Belgyógyászat, endokrinológia
Teljes bemutatkozás

A Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, egyértelmű volt a szakosodásának iránya. Borsod megyében töltötte szakmai pályafutása meghatározó első tíz évét. "Ott váltam igazi gyakorló orvossá és belgyógyásszá, melyre a későbbiekben építeni tudtam. Egyúttal főnökeim hatására elindultam mindkét úton, a kardiológia és endokrinológia felé" - meséli dr. Nyárádi.

"A borsodi éveket követően barátaim és volt csoporttársaim hívására 1983-ban átköltöztünk Veszprémbe, ahol a Megyei Kórház II. Kardiológiai Belgyógyászati osztályán folytattam immár szívgyógyászati jellegű tevékenységemet. Az ott szerzett tapasztalatok alapján kézenfekvővé vált, – hogy miközben endokrin betegekkel is foglalkoztam, – le kell szakvizsgáznom kardiológiából is. Ezt a megmérettetést 1986-ban abszolváltam.

Időközben kineveztek Kaposvárra, a Megyei Kórház I. Kardiológiai osztályának élére, amelyen eredményes hematológiai tevékenység is folyt. A háromlábon álláshoz kellett még az endokrinológia, így egyik kollégánk vállalta a klinikai továbbképzést. Egyetemi szintű tudással érkezett vissza, így valósult meg Kaposvárott is az endokrinológiai szakmai tevékenység.

2001 -ben Keszthelyre hívtak a Városi Kórházba belgyógyászati osztályvezetőnek, ahonnan 2008-ban nyugállományba vonultam. Nem így szakmai tevékenységemet illetően, miután ‘szabaddá’ váltam, még nagyobb elánnal szerveztem magánrendeléseimet, többek között Kaposvárott is. Egyúttal elmélyültem az endokrinológiában, kongresszusokra, tanácskozásokra jártam, sőt endokrin konferenciát is rendeztem Keszthelyen. Végül 2011-ben szeretett szakterületemből, az endokrinológiából is sikeres szakvizsgát tettem. Úgy szoktam fogalmazni, – franciásan, – hogy van egy tisztességes feleségem: a kardiológia, és egy szeretőm: az endokrinológia.

Több városban is folytatok magánrendelést, így Kaposvárott a Tritonlife Kapos Medicalban is, ahol belgyógyászati és endokrinológiai szakrendelésre várom a pácienseket" - foglalja össze szakmai életútját dr. Nyárádi Attila.