Dr. Pap István

Fül-orr-gégészet

A fül-orr-gégészet iránti érdeklődésem abból fakad, hogy egy olyan szakterületről van szó, amelynek van sebészeti és belgyógyászati része is. Így a műtéti beavatkozások mellett a gyógyszeres konzervatív kezeléseknek is kiemelt szerepük van. Továbbá egy igencsak tág szakterületről van szó, amely nagyon sok szakmával határos, így például az ideggyógyászattal, szemészettel, traumatológiával vagy akár az idegsebészettel is - emeli ki dr. Pap István.

Teljes bemutatkozás

Marosvásárhelyen születtem 1988-ban. Édesapám gyermekorvosként és háziorvosként gyakorolta a hivatását, így már 6-7 éves koromban megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy orvos szeretnék lenni. Ezt követően ennek tükrében végig tudatosan készültem a tanulmányaimat az orvosi pálya felé irányítani. 2007-ben érettségiztem a Marosvásárhelyi Református Kollégiumban, majd felvételt nyertem a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre.

Miután sikeresen lediplomáztam, 2014-ben rezidens orvosként kezdtem dolgozni a Kaposi Mór Oktató Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Arc-, Állcsontsebészeti Osztályán.

A fül-orr-gégészet iránti érdeklődésem abból fakad, hogy egy olyan szakterületről van szó, amelynek van sebészeti és belgyógyászati része is. Így a műtéti beavatkozások mellett a gyógyszeres konzervatív kezeléseknek is kiemelt szerepük van. Továbbá egy igencsak tág szakterületről van szó, amely nagyon sok szakmával határos, így például az ideggyógyászattal, szemészettel, traumatológiával vagy akár az idegsebészettel is.

Szakorvosjelölt képzésemet 2015-ben a pécsi Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinikán kezdetben gyakornokként kezdtem el, majd 1 év után lehetőséget kaptam egy állandó pozíció betöltésére. 2019-ben tettem sikeres szakvizsgát Budapesten fül-orrg-égegyógyászatból. Ezt követően egyetemi tanársegédként folytattam mindennapi tevékenységemet.

2022 szeptembere óta ismételten a Kaposi Mór Oktató Kórházban végzem mindennapi munkámat, mint osztályvezető helyettes. Kedvelt érdeklődési területeim az általános fül-orr-gégészeti betegségek - beavatkozások mellett, a fülsebészet és hallászavarok, valamint a könnyutak idült gyulladásainak következtében kialakult panaszok endoszkópos műtéti ellátása.

Ugyanakkor folyamatban van egy PhD fokozat megszerzése endoszkópos fülsebészeti témakörben a Pécsi Tudományegyetem Doktori (PhD) Iskolájának keretében.