Dr. Prokopp Tamás

Gyermeksebészet

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

Általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen 2010-ben szereztem cum laude minősítéssel. Egyből bekerültem a gyermeksebészeti képzésbe a Heim Pál Kórházban, ahol öt évet dolgoztam. 2016 januárjában váltottam a II. Sz. (Tűzoltó utcai) Gyermekklinika sebészetére, ahol azóta is főállásban dolgozom. Gyermeksebészeti szakvizsgámat 2017 tavaszán szereztem.

2018 márciusában a Budaörsi Egészségügyi Központban gyermeksebészeti rendelést indítottunk, ahol hétfő délután rendelek.

Fő érdeklődési területem a gyermeksebészeten belül a hasi sebészet, az urológiai sebészet és az onkológiai sebészet.

A Magyar Orvosi Kamarában (MOK) való tagságon túl tagja vagyok a Magyar Gyermeksebész Társaságnak (MGYT), az Európai Gyermeksebész Társaságnak (EUPSA), valamint a Nemzetközi Onkosebészeti Társaságnak (IPSO). Ezen társaságok konferenciáin 9 előadással és 4 poszterrel szerepeltem eddig.

Az orvos-beteg (-szülő) találkozásokra mindig úgy tekintek, mint egy „meetingre”. A csapatmunka során mindenki azon van, hogy a kis betegeknek a legjobban alakuljon a sorsa, legyen szó alkartörésről, lágyéksérvről vagy akár vesetumorról. A közös munkába időnként csatlakoznak más szakemberek: gyermekgyógyászok, radiológusok, aneszteziológusok, gyógytornászok, dietetikusok stb.

A műtőben különleges team dolgozik: aneszteziológusok, asszisztensek, műtősnők, műtősfiúk, sebészek. Mindenkinek megvan a maga igen fontos feladata, és csak precíz csapatmunkával tudunk segíteni a ránk bízott gyermekeken!