Dr. Simon Ádám Kornél

Ortopédia, traumatológia

Klasszikus ortopédiai kórképek vizsgálata és kezelése mellett mozgásszervi sérülésekkel foglalkozó orvosaként, sebészeként is tevékenykedik, ennek részeként több mint 300 ortopédiai-traumatológiai műtétet végez évente. Szerteágazó érdeklődés és mély szaktudás jellemzi dr. Simon Ádám Kornélt.

Teljes bemutatkozás

1986-ban születtem Székesfehérváron, középiskolai évem alatt volt alkalmam 10 hónapot angol nyelvterületen (Liverpool, Egyesült Királyság), illetve 8 hónapot német nyelvterületen (Drezda, Németország) tölteni. Szüleim mindketten orvosok, de ennek ellenére soha nem helyeztek rám nyomást annak érdekében, hogy én is az orvosi pálya felé induljak.

Az életemben mindig fontos volt, és máig fontos a sport, így mindig is sportriporter akartam lenni. Aztán egy 16 éves koromban érkező betegség miatt gyökeresen megváltozott a jövőmmel való elképzelésem, melynek leküzdését követően az orvosi pálya felé kezdtem kacsintgatni.

2007-ben kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat, 2013-ban diplomáztam a Pécsi Tudományegyetemen. A tanulmányi évek alatt a gasztroenterológia és az ortopédiatraumatológia felé tanúsítottam érdeklődést, aztán végül az ortopédia mellett döntöttem.

2017-ig a Pécsi Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikán tevékenykedtem, majd 2017-től 2021-ig az Országos Baleseti Központban (Manninger Jenő Baleseti Központ), ahol sikeres ortopédiai-traumatológiai szakvizsgát tettem. 2021 áprilisától a Siófoki KórházRendelőintézetben dolgozom, érdeklődési köröm elsősorban a sportsérülések felé orientálódott az évek során mind nagy-, mind kisízületi sérülések tekintetében.

2015 óta a kézilabda válogatott korosztályos csapatainak vagyok a csapatorvosa, 3 évig szintén csapatorvosa voltam az FTC felnőtt férfi kézilabda csapatának (2018-2021), továbbá 4 évig (2018-2022) a Nemzeti Kézilabda Akadémiának (NEKA) a mozgásszervi sérülésekkel foglalkozó orvosaként, sebészeként tevékenykedtem.

2023-ban másoddiplomáztam, közgazdaságtudományi diplomát szereztem, így jelenlegi minősítésem orvos-közgazdász.

Sebészeti tevékenykedésem részeként több mint 300 ortopédiai-traumatológiai műtétet végzek évente. 2018 óta különböző vidéki kórházak (Keszthely, Nagyatád, Nagykanizsa, Baja, Szolnok, Kaposvár, Marcali) traumatológiai ügyeletét látom el havi rendszerességgel, mely magában foglalja az akut járóbeteg ambulancia ellátását, a traumatológiai aktív fekvőbeteg osztályra való felügyeletet, illetve az adott egészségügyi intézmény kompetencia szintjének megfelelően a sürgősséggel járó sérülések műtéti ellátását is.

Azt gondolom, hogy amit elképzeltem gimnazista koromban az orvosi pályáról, az a tervek szerint halad. Ide tartozik a közgazdasági diploma is, és a sportorvoslással való szoros együttműködés. A jövőre nézve terveim között szerepel a sportorvosi szakvizsga is, illetve hamarosan PhD képzésemet is elkezdem.