Dr. Zahár Ákos PhD

Ortopédia

Dr. Zahár Ákos ortopéd-traumatológus szakorvos, centrumvezető főorvos csípő- és térdprotézisek beültetésére, valamint ezek cseréjére, a revíziós arthroplasztikákra specializálódott.  Németországban specializálódott a csípő és térd endoprotetikára, azon belül is a revíziós műtétekre illetve a szeptikus komplikációk (protézis körüli infekciók, fertőzések) ellátására. Több ezer csípő- és térdprotézis beültetést végzett, egy évben átlagosan 300-400 esetben végez implantációs műtétet. A TritonLife Duna Magánkórházban ambuláns és fekvőbeteg ellátást végez, revíziós műtétekkel foglalkozik.

Teljes bemutatkozás

Dr. Zahár Ákos PhD FACS ortopéd-traumatológus szakorvos, centrumvezető főorvos csípő- és térdprotézisek beültetésére, valamint ezek cseréjére, a revíziós arthroplasztikákra specializálódott.

Egyetemi tanulmányait Bécsben és Budapesten folytatta, a Semmelweis Egyetemen végzett 1998-ban. Szakképzését Magyarországon és Németországban alapozta meg. 2003-ban tett szakvizsgát ortopédiából Budapesten, 2010-ben ortopéd-traumatológiából Hamburgban. 1998-2009 között a SE Ortopédiai Klinikán dolgozott tanársegédként, 2009-2021 között Németországban specializálódott a csípő és térd endoprotetikára, azon belül is a revíziós műtétekre illetve a szeptikus komplikációk (protézis körüli infekciók, fertőzések) ellátására.

Több ezer csípő- és térdprotézis beültetést végzett, egy évben átlagosan 300-400 esetben végez implantációs műtétet.

Dr. Zahár Ákos 9 évig Hamburgban a világhírű Endo Klinikán dolgozott, majd 3 évig Berlinben volt osztályvezető főorvos. Több mint tíz éves külföldi tapasztalatszerzés után, 2021 áprilisában tért haza, azóta Székesfehérváron a Szent György Kórházban vezeti a Mozgásszervi Sebészeti Centrumot. Magánorvosi tevékenységét Budapesten a TritonLife Duna Magánkórházban folytatja, ennek keretében ambuláns és fekvőbeteg ellátást végez. A TritonLife Duna Magánkórházban első sorban revíziós műtétekkel foglalkozik.

 

Szakterület: ortopéd sebészet

  • Primer csípőprotézis (izomátvágás nélkül)
  • Primer térdprotézis
  • Revíziós csípőprotézis (vápa- és szárcsere)
  • Revíziós térdprotézis
  • Periprotetikus infekciók diagnosztikája és kezelése
  • Nagy csontvesztéssel járó protézis lazulások komplex ellátása, vápakosár, nagy rekonstrukciók
  • Periprotetikus törések kezelése