Dr. Zámbó Veronika

Idegsebészet

Dr. Zámbó Veronika idegsebész főbb szakterületei az agy jó- és rosszindulatú daganatainak műtéti kezelése valamint a minimál invazív gerincsebészeti technikák.

Teljes bemutatkozás

Dr. Zámbó Veronika idegsebész főbb szakterületei az agy jó- és rosszindulatú daganatainak műtéti kezelése valamint a minimál invazív gerincsebészeti technikák.

Milyen panaszokkal érdemes szakorvosunkhoz fordulnia?

  • nyaki, háti, illetve derékfájdalom, és/vagy végtagokba sugárzó fájdalom esetén, különösen, ha ezek hátterében képalkotó vizsgálattal igazolt porckorongsérv, gerinccsatorna szűkület, csigolyacsúszás felmerül
  • gerinccsatornában elhelyezkedő, valamint a gerincoszlopot érintő gerincdaganat esetén,
  • koponyaűri kórfolyamatok esetén (agydaganat, érgomolyag (cavernoma), agyvízkeringési zavarok (vízfejűség - hydrocephalus),
  • amennyiben kezelőorvosa az idegrendszert illetve annak támasztó elemeit (gerincoszlop) érintő, idegsebészeti véleményezést igénylő elváltozást állapított meg

„Szakrendelésem során fontosnak tartom, a nyílt és őszinte kommunikáció mellett, hogy részletes tájékoztatást és a lehetséges kezelési módok felvázolását követően - a beteget a döntési folyamatba bevonva - közösen válasszuk ki a számára legmegfelelőbb terápiát” – vallja orvosunk.

Dr. Zámbó Veronika 2016-ban szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Részt vett olaszországi és indonéziai képzéseken, dolgozott olasz és indonéz idegsebészeti osztályokon, illetve a hazai Országos Idegsebészeti és Idegtudományi Intézetben valamint a Semmelweis Egyetemi klinikán. Az egyetemet követően a győri Petz Aladár Vármegyei Oktatókórház Idegsebészeti Osztályán dolgozott. Abszolválta az Európai Idegsebészeti Társaság (EANS) neurotraumatológiai, neuroonkológiai valamint gerincsebészeti kurzusait. Hazai idegsebészeti szakvizsgája után sikeres európai írásbeli szakvizsgát is tett (European Board Examination in Neurological Surgery – Part I).

Tagja a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Idegsebészeti és Gerincsebészeti társaságoknak, valamint az Európai Idegsebészeti Társaságnak.

A magyar mellett beszél angol és szlovák nyelven.