Haász-Simon Gyöngyi

Pszichológia

A TritonLife Kapos Medicalnál szülőkonzultációval, nevelési tanácsadással, a kora gyermekkor és a kamasz korosztály problémáival, illetve a mozaik családokat és az örökbefogadást érintő témakörökben is áll a kliensek rendelkezésére.

Teljes bemutatkozás

Szerencsésnek mondhatom magam, mert viszonylag korán, 13-14 éves koromban már megalapozódott a pszichológia iránti érdeklődésem. A középiskolai éveim alatt is tudatosan a pszichológiai pályára készültem. Miután a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban sikeres érettségit tettem, 2002-ben felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakára, ahol 2007-ben diplomáztam.

A családterápiás alapképzést, majd a pedagógiai szakpszichológus szakképzést végeztem el, ahol kiemelt figyelem irányult az iskolapszichológiára, a nevelési tanácsadásra és a gyermekvédelemi ismeretekre. A tanulmányi éveket követően egy pedagógiai szakszolgálatnál kezdtem el dolgozni Marcaliban vegyes korosztályú gyerekekkel, és már itt is részt vettem az iskolapszichológusi feladatok ellátásában, ennek tükrében végeztem a szakképzésemet is.

Aztán megszületett az első kisfiam, így ezt követően a nagyatádi pedagógiai szakszolgálatnál gyakoroltam a hivatásomat. A második kisfiam születését követően iskolapszichológusként folytattam a munkámat, két nagyatádi és két barcsi középiskolában, ahol azóta is dolgozom. Időközben megszületett a kislányom is, nagycsaládosok lettünk. Mindezekkel párhuzamosan 2012 óta dolgozom a gyerekvédelmi szakértői bizottságban.

A TritonLife Kapos Medicalnál szülőkonzultációval, nevelési tanácsadással, a kora gyermekkor és a kamasz korosztály problémáival, illetve a mozaik családokat és az örökbefogadást érintő témakörökben is állok a kliensek rendelkezésére.