Márkus Anna

Gyógytorna

Márkus Anna fő szakterülete a gátizomzat gyógytornája, az úgynevezett funkcionális intimtorna. A terhesség és a szülés során szerzett sérülések, a prosztatarák posztoperatív kórállapotai esetén hatékony segítséget nyújt a gyógyulásban, de speciális gyógytornákkal segít gerinctornákkal, illetve ízületi rendellenességekkel küzdő gyermek- és felnőtt pácienseknek egyaránt. 

Teljes bemutatkozás

„Személyes krízishelyzetemnek köszönhetően döbbentem rá, mi mindennel tudja segíteni egy gyógytornász a gyógyulás folyamtát” – meséli Márkus Anna.  „Így jelentkeztem egyetemre, és a képzés során azt is megtanultam, hogy a hétköznapi embernek is szüksége van a szakember által tanított mozgáskultúra elsajátítására, így megelőzve számtalan esetleges problémát, illetve kezelve jónéhány már fennálló problémát.”

Márkus Anna fő szakterülete a gátizomzat gyógytornája, az úgynevezett funkcionális intimtorna. Külön specializálódott nőkre és férfiakra, előbbi csoport esetében főleg a terhesség és szülés során szerzett sérüléseket, utóbbiaknál javarészt a prosztatarák posztoperatív kórállapotait tudja ezzel hatékonyan kezelni.

Ezzel párhuzamosan a gerinctornák szakértője is. Képzett McKenzie- és Schroth-terapeutaként gerincferdüléssel, hanyagtartással rendelkező gyermekeknek és a derékfájdalommal küzdő felnőtteknek egyaránt hjatékony segítséget nyújt. „Gerincproblémák esetén előkészítésként előszeretettel alkalmazom a denevérpadot is, amennyiben nem kontraindikált valamilyen oknál fogva. Diplomamunkámat anno óvodáskorú gyermekek körében végeztem, ezzel a korosztállyal is könnyedén szót értek” – meséli a gyógytornász.

Térdproblémák esetén, legyen szó akár szalagszakadásról, meniscus-sérülésről vagy kötőszöveti lazaságról a specifikus gyógytorna mellett Anna Dynamic Tape-ragasztással is gyorsítani tudja a gyógyulás folyamatát.