Mohay Mária

1995-ben születtem Kaposváron. Három lánytestvérem van, két nővérem és egy húgom. Szüleim építészmérnökök, azonban édesanyám idővel más irányba váltott, mely során már gyerekkoromban közel kerültem a szociális szférához.

2014-ben a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségiztem biológia szakon, ezt követően a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakirányán folytattam a tanulmányaimat. Az egyetemi évek alatt a gyógyítás iránti vágyamat, a szociális érzékenységemet, a mozgás szeretetét, ill. a jó megoldóképességemet kamatoztatni tudtam, majd 2018-ban kitűnőre diplomáztam. Az egyetem végeztével Igalban kezdtem el dolgozni, ahol azóta is gyakorlom a hivatásomat.

Munkám során rengeteg pácienssel dolgozom együtt, mely esetek rávilágítanak arra, hogy a folyamatos szakmai fejlődés elengedhetetlen a minőségi betegellátásban. Ez motivál arra, hogy tovább képezzem magam, így számos új terápiás lehetőség kerül a kezembe, melyekkel az összetettebb problémákat is sikeresen tudom kezelni.

A TritonLife Kapos Medicalnál bármilyen mozgásszervi panasszal fordulhatnak hozzám a páciensek, legyen szó műtét, vagy sérülés utáni rehabilitációról, életmódból fakadó derék/nyak/váll/csípő/térd, vagy bármilyen egyéb terület fájdalmáról, degeneratív vagy gyulladásos, akut vagy krónikus elváltozásokról (pl. gerincsérv). Munkám során foglalkozom neurológiai kórképek kezelésével is, mint pl. stroke utáni rehabilitáció, Parkinson-kór.

Fontos küldtetésemnek tartom, hogy eljuttassam azt az üzenetet az emberekhez, hogy nem kell megtanulni együtt élni a fájdalommal, hiszen számos panaszon lehet mozgásterápiával és manuális kezeléssel segíteni.

Továbbképzéseim: McKenzie, FDM, Neurodinamika, Flossing, Fascia tréning, Köpöly, Kinesio-tape, FMA.