Molnár Edina

Molnár Edina konduktor így mesél szakmai pályájáról:

"A Pető Intézet, ahová még gimis koromban ellátogattam, azonnal magával ragadott, és nem volt kérdés számomra, hogy konduktor leszek. Szívesen foglalkozom bármilyen életkorú gyerekkel és mindig a segítő szándék vezérel. A munkám célja, hogy a mozgássérült gyerekek a konduktív fejlesztés eredményeként képessé váljanak egy minél teljesebb értékű felnőtt életre.

Már főiskolai éveim alatt is vállaltam munkát külföldön, Németországban. A diplomaszerzést követően 1999-től Ausztriában dolgoztam egy fél évet. Ezt követően kezdődött el pályafutásom „nagybetűs” szakasza. Férjemmel Angliába költöztünk, ahol egy nemzetközileg is elismert intézményben, a National Institute of Conductive Education-ben kezdtem el dolgozni Birmingham-ben. Itt mozgássérült gyerekek iskolai oktatásában vettem részt.

Egy év után lehetőségem nyílt egy alapítványi konduktív pedagógiai intézményben dolgozni, így kerültem Liverpoolba, ahol három évet gyakoroltam hivatásomat, és lényegében minden korosztály mozgásfejlesztésével foglalkoztam. Tapasztalatszerzés céljából dolgoztam szervezett konduktív nyári táborokban Kanadában és Norvégiában is.

Első gyermekünk 2004-ben már itthon született. 2006-ban a SM Duráczky EGYMI és Kollégiumban folytattam pályafutásomat. Azóta is ott dolgozom, és élek a hivatásomnak. 2012-ben ikreink születtek, egy kislány és egy kisfiú. Családommal jelenleg is Kaposváron élek.

2018-ban elvégeztem a Pfaffenrot-féle szinergetikus reflexterapeuta képzést, mely módszer kiválóan alkalmazható kiegészítő terápiaként a konduktív fejlesztés mellett."