Prontvai Nándor

"Mindenképpen olyan szakmát szerettem volna választani, ahol az embereken segíthetek, és hosszabb távon kísérhetem el őket a gyógyulás útján, így esett a választásom a gyógytornász szakmára" - mondja szakmai pályaorientációja kapcsán Prontvai Nándor.

"2011-ben kezdtem meg felsőfokú tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen, ahol 2015-ben gyógytornász-fizioterapeuta képesítést szereztem, majd az SZSZBMK Jósa András Oktatókórház gyógytornászaként dolgoztam, ahol időm nagy részét a Baleseti Sebészeti és az Ortopédiai osztályon töltöttem. 2016 nyarától a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyógytornász munkatársaként tevékenykedtem, ahol az osztályokon fekvő betegek ellátása mellett nagy hangsúlyt kapott a gyógytorna szakambulanciára érkező betegek gyógyítása. 2018 novemberében Kaposvárra költöztem párommal és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórházban helyezkedtem el.

A diplomám megszerzése után folyamatosan bővítettem tudásomat, több szakmai továbbképzésen is részt vettem és tervezek ezután is részt venni, annak érdekében, hogy egyre több modern, tudományosan megalapozott módszer kerüljön a kezembe, melyekkel a különböző kórképekben hatékonyan tudok segíteni a leendő pácienseimen. Többek között 2018-ban nemzetközileg is elismert Schroth terapeuta végzettséget szereztem.

Célom, hogy szaktudásommal segítsek az egészség megőrzésében vagy a már kialakult betegség mielőbbi gyógyításában. Fő szemléletem, hogy a hozzám fordulók ne csak passzív „elszenvedői” legyenek a terápiának, hanem aktívan részt tudjanak venni saját gyógyulásukban."