2024. 03. 05

A TritonLife orvosai a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj idei jelöltjei között

A TritonLife több orvosa is szerepel a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj idei jelöltjei között – szavazni március 19-ig lehet.

A budapesti dr. Ádám Zsolt szülész-nőgyógyász főorvos, dr. Bálint Lehel ortopédsebész specialista, dr. Jósa Valéria fül-orr-gégész, allergológus főorvos, dr. Benedek Pálma fül-orr-gégész, alvásszakértő főorvos, dr. Kelemen Péter Bertalan sebész, plasztikai sebész, emlősebész főorvos, illetve Veszprémből dr. Beleznay Gábor szülész-nőgyógyász főorvos és dr. Pintér Csaba Zoltán ortopéd szakorvos is az idei jelöltek között szerepelnek. Mint korábban beszámultunk róla, a TritonLife Kapos Medical öt orvosa szintén helyet kapott a 2024-es jelöltek között.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. „Szerintem nagy szó, ha a betegek veszik a fáradtságot, és úgy érzik, jelölik a kezelőorvosukat” – emelte ki a jelölés kapcsán dr. Jósa Valéria PhD.  

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal hozta létre a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoz, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A szavazás március 19-én zárul, a díjátadó gálát április 18-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián rendezik. 

A kedvenc orvosra március 19-ig lehet szavazni. Szavazatukat a http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/ oldalon (illetve az elábbi képre kattintva), az orvos vagy az intézmény (TritonLife) nevére keresve adhatják le.