2022. 11. 14

NE VÁRJA MEG A DIABÉTESZ KIALAKULÁSÁT!

A cukorbetegség valamelyik fajtája Magyarországon több mint egymillió embert érint, a megelőzéshez pedig lényegesen több eszköz van már a kezünkben, mint korábban.

A szakemberek szerint a legfontosabb a kockázati tényezők elkerülése, így a fogantatástól számított első ezer nap is kiemelt fontosságú, mivel a magzati és kisgyermekkori egészséges táplálás csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát. Igaz ugyan, hogy a cukorbetegséghez hasonló civilizációs betegségek kialakulását sokan az öröklődéshez társítják, de míg az 1-es típusú diabétesz esetében valóban öröklődő hajlamról beszélünk, addig a 2-es típusú kialakulása kiemelten az életmódra vezethető vissza.

A megelőzés sok-sok más betegség mellett ebben az esetben is nagy jelentőséggel bír. A táplálkozás, az életmód és a rendszeres testmozgás nagyban hozzájárul a diabétesz elkerüléséhez, megelőzéséhez. Ha tisztában szeretnénk lenni szervrendszerünk aktuális állapotával, akkor jó döntésnek bizonyulhat a különböző szűrővizsgálatok elvégzése.

A TritonLife-ban egyszerre érezzük küldetésünknek és hivatásunknak, hogy felhívja a figyelmet a betegségek elkerülésére, ezért újból és újból hangsúlyozzuk a szűrővizsgálatok fontosságát! Kaposváron szűrések, szakmai tanácsok, orvosi segítség céljából keressen bizalommal a TritonLife Kapos Medicalt telefonos elérhetőségeinken (+3620 245 8585, +3620 515 2594, +3620 521 0277), vagy személyesen Kaposváron, a Petőfi tér 2-3. szám alatt.