2024. 09. 23

Szakmai sikerek a Kismedence Gyógyászati Központ életében

A Magyar Sebész Társaság Coloproctologiai Szekció kongresszusán nagy sikerrel mutatkozott be a TritonLife Kismedence Gyógyászati Központ. Az eseményen több előadás is elhangzott, melyek közül kiemelkedett Dr. Willner Péter, Dr. Abkarovics Géza, Dr. Novák András, Rigóné Tavaszi Piroska előadása. Külön öröm volt, hogy Dr. Novák András töltötte be az üléselnöki szerepet.

A kongresszus során Dr. Willner Pétert és Dr. Novák Andrást a Magyar Sebész Társaság Coloproctologiai Szekciójának vezetőségébe választották további két évre. Ez a megtiszteltetés újabb lehetőséget biztosít számunkra, hogy hozzájáruljunk a coloproctologia területének fejlődéséhez.

Ugyanebben az időben Rigóné Tavaszi Piroska nagy sikerrel tartott előadást Pécsett, a gyógytornászoknak szervezett kongresszuson, ahol szintén pozitív visszajelzéseket kapott.

A közelmúltban Dr. Willner Péter és Dr. Novák András Ljubljanában vett részt egy kétnapos proktológia-perineológia kongresszuson, ahol mindketten meghívott előadóként szerepeltek. A nemzetközi esemény nagyszerű lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére és a legújabb szakmai trendek megismerésére.

A múlt héten pedig az Észak-Budai Centrumkórház Kútvölgyi tömbjében tartottak proktológiai továbbképzést, amelyen bemutató műtét is szerepelt a programban. Ez a képzés szintén nagy érdeklődést váltott ki a szakmai közösségben.

A sikeres előadások és bemutatók tovább erősítették központunk szakmai hírnevét, és lehetőséget nyújtottak arra, hogy még szélesebb körben ismertessük a legújabb gyógyászati eljárásokat.

Miért tartjuk kiemelten fontosnak a Kismedence Gyógyászati Központ tevékenységét?

A kismedencei problémák, beleértve a proktológiai, urológiai és nőgyógyászati betegségeket, rendkívül gyakoriak, és jelentős hatással lehetnek a betegek életminőségére. A Kismedence Gyógyászati Központ működése azért létfontosságú, mert a kismedencei szervekhez kapcsolódó betegségek komplex kezelést igényelnek, amely különböző szakmák együttműködését kívánja meg.

A központ integrált módon foglalkozik a kismedencei problémákkal, biztosítva, hogy a páciensek egy helyen férjenek hozzá a szükséges diagnosztikai és terápiás szolgáltatásokhoz. Ez különösen fontos olyan állapotok kezelésénél, mint az inkontinencia, aranyér, kismedencei fájdalom, endometriózis, valamint a bél- és hólyagproblémák. Az ilyen betegségek gyakran hosszan tartó és összetett kezelést igényelnek, amelyek során egy interdiszciplináris csapat – például sebészek, gyógytornászok, pszichológusok – együttműködése elengedhetetlen.

A központ hozzájárul a betegségek korai felismeréséhez, hatékony kezeléséhez, és megelőzi a súlyosabb szövődmények kialakulását. A kismedencei problémák gyakran tabutémának számítanak, ezért egy ilyen központ lehetőséget biztosít a páciensek számára, hogy diszkrét, mégis professzionális ellátást kapjanak.