Szeptember 30. Szív Világnapja a TritonLife-ban | Ingyenes szűrővizsgálat

2000 óta szeptember utolsó vasárnapja a Szív Világnapja, mely a szív és érrendszeri betegségek elleni küzdelem szimbóluma. Ebből az alkalomból 2022. szeptember 30-án ingyenes szűrővizsgálatra várjuk azokat, akik fontosnak tartják egészségüket és a megelőzést.

Jelentkezzen ingyenes szűrővizsgálatunkra, hogy megelőzzük a bajt!

A vizsgálat tartalma:

  • Nyugalmi EKG vizsgálat - A szív izmainak ritmikus összehúzódásait elektromos impulzusok váltják ki. Az egymás után létrejövő elektromos kisülés és újratelődés mintázata jól észlelhető EKG segítségével. A vizsgálat során a páciens a vizsgálóasztalon pihen, az asszisztens a mellkasára és végtagjaira elektródákat rögzít, melyeket kissé benedvesít, hogy a készülék jobban érzékelje az elektromos aktivitást. Az EKG készülék a bekapcsolása után egy-két percig regisztrálja a szív elektromos tevékenységet.
  • Vérnyomásmérés - A magas vérnyomás kiszűrése azért fontos, mert ebben az állapotban a szívben és az erek falán nagyobb a nyomás. Ezáltal magasabb a szívinfarktus és az agyvérzés (stroke) kockázata.
  • Pulzoximéter - ezzel a fájdalommentes eljárással a vér oxigénszintjét mérjük, mely arra ad információt, hogy a vér milyen hatékonysággal veszi fel az oxigént a tüdőből.

Helyszíneink és bejelentkezés

A szűrővizsgálat előzetes bejelentkezéshez kötött, kérjük keresse kollégáinkat a helyszíneink alatt található telefonszámon. A vizsgálatokat belgyógyász szakorvosaink elemzik és foglalják össze, amelyet utólag küldünk emailben a bejelentkezéskor megadott email címre.

TritonLife Medical Center XIII. kerület
1134 Budapest, Róbert Károly körút 64. 3. emelet.
09.30. 8:00-19:00
TritonLife Medical Center Hegyalja
1112 Budapest, Hegyalja út 100.
09.30. 8:00-19:00
TritonLife Duna Magánkórház
1095 Budapest Lechner Ödön fasor 7.
09.30. 8:00-19:00
TritonLife Medical Center Eger
3300 Eger, Törvényház út 4.
09.30. 9:00-15:30
TritonLife Magánkórház Debrecen
4033 Debrecen, Tűztövis utca 2.
09.30. 9:00-16:00
TritonLife Magánkórház Szeged
6726 Szeged, Derkovits fasor 17.
09.30. 9:00-14:00

 

Az egészséges életmódnak – táplálkozásnak, mozgásnak – és a szűrővizsgálatoknak van elsődleges feladata a szív és érrendszeri egészségünk megőrzésében. Ennek érdekében fontos az alapvető rizikótényezőket ismerni és szűrni, ilyen a vérnyomás, a vércukor, de akár a vérzsíranyagcsere szint is. 40 év felett legalább évente ajánlott részt venni szűrővizsgálaton. Családi hajlam esetén igenis fontos a vérnyomást figyelnünk, a magasvérnyomás betegség igen alattomos lehet, sokszor teljesen tünetszegényen jelentkezik.

figyelmeztet dr. Botos Péter, a TritonLife csoport kardiológus főorvosa

A szakember szerint szerencsés, hogy a fiatalabb korosztály egyre fogékonyabb az egészségtudatosságra. A kardiológiai rendelésen egyre gyakoribb az, hogy magasvérnyomás, ritmuszavar, magas koleszterinszint, illetve más konkrét problémával jelentkeznek. Az alap- illetve rutinvizsgálatok rendszerint elegendő és jó támpontot adnak. Olyan esetben érdemes felkeresni a kardiológust, amikor speciális tünetek lépnek fel: mellkasi fájdalom, szívritmuszavarok, szívelégtelenség, ájulás, eszméletvesztés, vagy ha egy terápia beállításában segítségre van szüksége a háziorvosnak, családorvosnak.