2023. 01. 16.

A 35. csoda: egy születés megható története

Az elmúlt években érkezett leveleink között különös a következő. Megható és felemelő újraélnünk a család történetét, miközben alábbi sorokat olvassuk. 

 

Csodás terhességnek indult, majd a 23. heti magzati szívultrahangon kiderült, Emily nemcsak csodaszép, de csoda különleges is. Egy olyan szívfejlődési rendellenességgel született, ami rajta kívül a világon csak 34 embernek van. A szívéből 2 aorta vezet, ami azon kívül, hogy rettenetesen egyedi, életveszélyes is lehet.

És innen jött a dráma. Orvosok, gépek, vizsgálatok. Ijedelem, riadalom, és a dilemma: döntsük el, hogy szeretnénk-e elvetetni a kisbabánkat, mert nem tudják garantálni, hogy nem olyan súlyos kromoszóma rendellenességgel fog születni, ami élete végéig végig kíséri majd. Nem volt kérdés, a Jó Isten nekünk szánta Őt, bárhogy is lesz, szívünk minden szeretetével várni fogjuk. Az utolsó pillanatig semmi sem volt biztos.

Ismerősök és ismeretlenek egy emberként álltak mellettünk, így az ország legjobb orvosai kezébe kerültünk.

Tudtuk, hogy ha a születés pillanatában felsír, az már fél siker, mert az azt jelenti, hogy tud magától levegőt venni, és nem kell azonnal gyermek intenzív mentővel az Országos Kardiológiai Intézetbe szállítani, s műteni.

És 3 hónappal ezelőtt, 8 óra 52 perckor ő felordított, 2 aortával. Életünk egyik legszebb pillanata volt, szavakkal nem kifejezhető. Az orvoscsoport akik már várták a kis hercegnőt, erőn felül pillanatok alatt maximális odaadással és szeretettel látták el feladatukat. Amiért életünk végéig hálásak leszünk nekik.

Ma 3 hónapja, egészségesen, kromoszóma rendellenesség nélkül megérkezett a mi kis csodánk. És így lett teljes a mi életünk. Örökké hálásak leszünk a TritonLife Róbert Magánkórház valamennyi dolgozójának, főleg Herczegh Szabolcs doktor úrnak, aki végig hitt bennünk és harcolt értünk, Bandúr Renátának nak aki minden erejével segítette a kommunikációt a kis Emilyvel, Trosztel Adriennek, aki a pillantásaival is nyugtatott és megörökítette számunkra ezt a különleges utazást, Ruzsa Diánának, hogy az ország legjobb kardiológusához kerültünk, dr. Ladányi Anikóhoz, és persze a barátainknak akik végig mellettünk álltak.