2023. 08. 08.

Születés- és újjászületésnap gátrekonstrukciót követően – gyógyulástörténet

2023. július 9-én a csodás nagyfiam 7. születésnapja van. Szívem tele van boldogsággal és hálával, mert végre igazi anyuka vagyok. Sürgök-forgok körülötte, jelen vagyok, nem kell mással foglalkoznom. Első születésnapja, amikor meghívta a barátait. 12 gyermek jön-megy, inni és enni kér, vízipisztolyt töltünk, nevetünk, gyertyát gyújtunk a tortán – írja páciensünk, Klaudia, akit gátrekonstrukcióval segítettek visszanyerni teljességét a TritonLife specialistái, dr. Willner-Haring Péter és dr. Novák András sebész főorvosok, illetve Rigóné Tavaszi Piroska gyógytornász.

Klaudia kismedencei sérüléseit a szüléskor szerezte, ekkor elszakadt az összes záróizma, gyakorlatilag eltűnt a gátja – avat be dr. Willner. Harmadfokú széklet inkontinenciája alakult ki, ami azt jelenti, hogy a széklet akár észrevétlenül és teljesen kontrollálatlanul is távozik. Ennek megoldása: a vastagbél átmeneti kiültetése, majd a gát rekonstrukciója, végezetül a bél zárása volt. 

dr. Willner Péter és Rigóné Tavaszi Piroska

(Fotón: dr. Willner-Haring Péter és Rigóné Tavaszi Piroska)

 

Klaudia így folytatja történetét fia születésnapjáról: – Apróságnak és talán éves rutinnak tűnhet, de nekem egy olyan élmény, amit nem tudtam még soha átélni. Ez a nap végre nem rólam szól, nem arról, hogy mennyit bírok, hogy van-e nálam váltás ruha, ha baleset adódik, felvehetek-e világos, nőies ruhát, mert mi van, ha nem érek el a mosdóig…

Nem rólam szólt, mert kaptam egy új életet, ami sok nőnek simán a hétköznapról szól. Nekem az ÉLET.

Nincs több logisztika az elinduláskor, a bevásárláskor, egy összejövetelen, csak vagyok, vagyunk és örülünk, hálásak vagyunk és megélünk minden pillanatot. Úgy ülhetek a tenisz edzésén, hogy nem kell kihagynom egy percet sem, csak örülhetek a sikerének és büszke lehetek a kitartására. Végig tudunk játszani sok-sok kör UNO-t, és nevethetünk, hogy még mindig nem jöttem bele. Medencézhetünk, fagyizhatunk, társasozhatunk, lazíthatunk teljes élményeket megélve. Olyan pillanatok ezek a mai rohanó világban, amelyek nekünk kincsek.

Nagyon nehéz szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok és köszönöm Önöknek azt a csodát, amit értem és a családomért tettek, mert oly sok minden várhat így ránk, ami arról lesz emlékezetes, amit akkor átélünk, nem arról, hogy éppen van-e a közelbe mosdó.

Minden aggódás, visszaesés, probléma, fájdalom, nehéz emlék foszlott szerte másodpercek alatt abban a pillanatban, amikor a feldíszített születésnapi helyszínen körbe néztem. Akkor értettem meg, hogy minden métere megérte annak az útnak, amin együtt indultunk el novemberben.

Kedves Piroska, Willner Doktor Úr, Novák Doktor Úr! Kívánom, hogy az életben legyen meg mindenük, ami a legnagyobb boldogságot és teljességet hozza meg a szívükben!