Vastagbélrák szűrés

A vastag- és végbélrák Magyarországon mindkét nem esetében a második leggyakoribb rosszindulatú daganat: évente 10.000 vastag- és végbéldaganatot fedeznek fel, és az egy év alatti halálozás száma 5.000. Ez a szám sokkal kisebb lenne, ha 45 éves kor felett mindenki átesne a szűrővizsgálaton.

A ma széles körben elterjedt széklet vérvizsgálat sajnos nem minden esetben jelzi a problémát, ugyanis a vastagbél daganatok nagy része nem jár vérzéssel. Így elmondható, hogy az egyetlen megbízható vizsgálat a vastagbélrák kimutatására a vastagbéltükrözés.

A Róbert Magánkórházban kidolgoztunk egy olyan eljárásmódot, mely segítségével egyszerűen, gyorsan és fájdalommentesen áteshet a kivizsgáláson.

10 ok, amiért érdemes belevágni
 1. A Róbert Magánkórházban kellemes körülmények között egyszerűen és gyorsan veheti igénybe a vastagbélrák szűrést, méghozzá most kedvezményes áron!
 2. A vastag- és végbélrák Magyarországon mindkét nem esetében a második leggyakoribb rosszindulatú daganat. Évente 10.000 vastag- és végbéldaganatot fedeznek fel, és az egy év alatti halálozás száma 5.000.
 3. A betegségnek csak előrehaladott fázisában jelennek meg a tünetek, aki érintett, sokáig nem is tud arról, hogy akár évek óta beteg. Ezért nagyon fontos a megelőzés.
 4. Ezzel a vizsgálattal a még könnyen kezelhető rákmegelőző állapotot is észleli az orvos.
 5. A polipok eltávolítása a vastagbéltükrözés során nagyon egyszerű.
 6. A kolonoszkópia segítségével a vastagbél- és végbélrák 97-98%-os biztonsággal kimutatható.
 7. Minél korábbi stádiumban fedezik fel a vastagbélrákot, annál nagyobb az esélye, hogy műtéttel teljes gyógyulást lehessen elérni.
 8. A vizsgálatot altatásban végezzük el, így nem jár kellemetlenséggel.
 9. Csak 15-30 percig tart, mégis életet menthet!
 10. Amennyiben Ön szeretné, elvégezhető egy altatásban a gyomor- és vastagbéltükrözés egyszerre.
Kedvezményes áraink
Vastagbéltükrözés helyi érzéstelenítésben 65 000 Ft
Vastagbéltükrözés altatásban 90 000 Ft
Vastagbéltükrözés + gyomortükrözés altatásban 125 000 Ft
Vastagbéltükrözés előtti konzultáció (amennyiben szükséges) 13 000 Ft
Előzetes aneszteziológiai konzultáció (amennyiben szükséges) 10 000 Ft
Laborvizsgálat (teljes vizelet, teljes vérkép, glükóz, karbamid, kreatinin, GOT, GPT, Gamma GT, bilirubin, alkalikus foszfatáz, INR, vércsoport ellenanyag szűréssel, vérvételi díj) 10 000 Ft
Hashajtó, mely receptjét kollégáink adják át 5 000 Ft
Biopszia 16 900 Ft
További biopszia/db 10 500 Ft
Polypectomia 46 900 Ft
További polypectomia/db 22 000 Ft
Adja meg elérhetőségét, majd töltse ki állapotfelmérő kérdőívünket

A kérdőív kitöltése azért javasolt, hogy megállapítsuk az előzetes orvosi konzultációk szükségességét. A kérdőív beérkezését követő 3 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk a további teendőkről.

A vizsgálat menete
 • A vizsgálatot megelőző napon hashajtó használata szükséges, és sok folyadék fogyasztása ajánlott
 • Az ügyfelet a vizsgálat előtt kb. fél órával fekvőbeteg osztályunkon helyezzük el
 • A vizsgálat során az aneszteziológus orvos egy asszisztenssel együtt végzi az altatást modern intravénás altatószerek adásával
 • Maga a vastagbéltükrözés nagyjából 15-30 percig tart
 • Aneszteziológus orvosaink felügyelik ügyfelünk ébredését is, majd újból a fekvőbeteg osztályra kerül
 • Ezt követően az ügyfél kísérővel, de a saját lábán távozhat. Autót vezetni a vizsgálat napján nem szabad.
 • A vizsgálat után javasolt sokat inni, hogy az előző nap elvesztett folyadékot pótolja a páciens
További tudnivalók
 • A Róbert Magánkórházban használt endoszkóp/colonoscop olyan műszer, mely a végén található chip-kamera segítségével készít mozgóképet a bél belső felszínéről.
 • A vastag- és végbélrák tünetei lehetnek a véres széklet, tartós hasmenés, máskor hasmenés és székrekedés váltakozása, hasi fájdalmak, fogyás, vérszegénység.
 • A már kialakult, tüneteket is okozó rák esetében is van esély a gyógyulásra, de ekkor már komoly beavatkozások (műtét, kemoterápia, azaz daganat ellenes gyógyszeres kezelés) válnak szükségessé.
 • 45 éves kor felett mindenkinek át kellene esnie a szűrővizsgálaton. Ennél korábbi életkorban csak annak ajánlott, akinek a családjában volt már vastagbélrákos eset.
 • Azt, hogy lehetséges-e altatás, illetve a vizsgálat elvégzése az is befolyásolja, hogy vannak-e a páciensnek kísérőbetegségei, amelyek ebből a szempontból rizikófaktornak számítanak. A megelőző konzultáció szükségességét megtudhatja, ha kitölti kérdőívünket
Visszahívást kérek