Vastagbélrák szűrés

A vastag- és végbélrák Magyarországon mindkét nem esetében a második leggyakoribb rosszindulatú daganat: évente 10.000 vastag- és végbéldaganatot fedeznek fel, és az egy év alatti halálozás száma 5.000. Ez a szám sokkal kisebb lenne, ha 45 éves kor felett mindenki átesne a szűrővizsgálaton.

A ma széles körben elterjedt széklet vérvizsgálat sajnos nem minden esetben jelzi a problémát, ugyanis a vastagbél daganatok nagy része nem jár vérzéssel. Így elmondható, hogy az egyetlen megbízható vizsgálat a vastagbélrák kimutatására a vastagbéltükrözés.

A Róbert Magánkórházban kidolgoztunk egy olyan eljárásmódot, mely segítségével egyszerűen, gyorsan és fájdalommentesen áteshet a kivizsgáláson.

10 ok, amiért érdemes belevágni
 1. A Róbert Magánkórházban kellemes körülmények között egyszerűen és gyorsan veheti igénybe a vastagbélrák szűrést, méghozzá most kedvezményes áron!
 2. A vastag- és végbélrák Magyarországon mindkét nem esetében a második leggyakoribb rosszindulatú daganat. Évente 10.000 vastag- és végbéldaganatot fedeznek fel, és az egy év alatti halálozás száma 5.000.
 3. A betegségnek csak előrehaladott fázisában jelennek meg a tünetek, aki érintett, sokáig nem is tud arról, hogy akár évek óta beteg. Ezért nagyon fontos a megelőzés.
 4. Ezzel a vizsgálattal a még könnyen kezelhető rákmegelőző állapotot is észleli az orvos.
 5. A polipok eltávolítása a vastagbéltükrözés során nagyon egyszerű.
 6. A kolonoszkópia segítségével a vastagbél- és végbélrák 97-98%-os biztonsággal kimutatható.
 7. Minél korábbi stádiumban fedezik fel a vastagbélrákot, annál nagyobb az esélye, hogy műtéttel teljes gyógyulást lehessen elérni.
 8. A vizsgálatot altatásban végezzük el, így nem jár kellemetlenséggel.
 9. Csak 15-30 percig tart, mégis életet menthet!
 10. Amennyiben Ön szeretné, elvégezhető egy altatásban a gyomor- és vastagbéltükrözés egyszerre.
Adja meg elérhetőségét, majd töltse ki állapotfelmérő kérdőívünket

A kérdőív kitöltése azért javasolt, hogy megállapítsuk az előzetes orvosi konzultációk szükségességét. A kérdőív beérkezését követő 3 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk a további teendőkről.

A vizsgálat menete
 • A vizsgálatot megelőző napon hashajtó használata szükséges, és sok folyadék fogyasztása ajánlott
 • Az ügyfelet a vizsgálat előtt kb. fél órával fekvőbeteg osztályunkon helyezzük el
 • A vizsgálat során az aneszteziológus orvos egy asszisztenssel együtt végzi az altatást modern intravénás altatószerek adásával
 • Maga a vastagbéltükrözés nagyjából 15-30 percig tart
 • Aneszteziológus orvosaink felügyelik ügyfelünk ébredését is, majd újból a fekvőbeteg osztályra kerül
 • Ezt követően az ügyfél kísérővel, de a saját lábán távozhat. Autót vezetni a vizsgálat napján nem szabad.
 • A vizsgálat után javasolt sokat inni, hogy az előző nap elvesztett folyadékot pótolja a páciens
További tudnivalók
 • A Róbert Magánkórházban használt endoszkóp/colonoscop olyan műszer, mely a végén található chip-kamera segítségével készít mozgóképet a bél belső felszínéről.
 • A vastag- és végbélrák tünetei lehetnek a véres széklet, tartós hasmenés, máskor hasmenés és székrekedés váltakozása, hasi fájdalmak, fogyás, vérszegénység.
 • A már kialakult, tüneteket is okozó rák esetében is van esély a gyógyulásra, de ekkor már komoly beavatkozások (műtét, kemoterápia, azaz daganat ellenes gyógyszeres kezelés) válnak szükségessé.
 • 45 éves kor felett mindenkinek át kellene esnie a szűrővizsgálaton. Ennél korábbi életkorban csak annak ajánlott, akinek a családjában volt már vastagbélrákos eset.
 • Azt, hogy lehetséges-e altatás, illetve a vizsgálat elvégzése az is befolyásolja, hogy vannak-e a páciensnek kísérőbetegségei, amelyek ebből a szempontból rizikófaktornak számítanak. A megelőző konzultáció szükségességét megtudhatja, ha kitölti kérdőívünket
Visszahívást kérek