Gastroscopia + colonoscopia altatásban

Hála a korszerű orvosi technikáknak, ma már nincs szükség kétszer kitenni az emberi szervezetet olyan kellemetlen eseményeknek, mint a tükrözéses vizsgálat vagy az altatás. Kórházunkban egy altatásban kerülhet sor a gyomor- és a vastagbél állapotának felmérésére. Az általunk használt endoszkóp/colonoscop olyan műszer, mely a végén található chip-kamera segítségével készít mozgóképet a bél belső felszínéről, így utólag nyugodtan van idő a felvételek kiértékelésére és a további teendők meghatározására. Az endoszkóp munkacsatornájába miniatűr eszközök (fogó, hurok) vezethetők, így azonnal eltávolíthatók az ott felfedezett polipok.

A gyomortükrözés, vagy gasztroszkópia a nyelőcső, a gyomor és a nyombél területét vizsgálja, míg a vastagbéltükrözés a vastag- és végbél állapotáról ad képet. Egyetlen szűrővizsgálat még nem garancia arra, hogy biztonságban leszünk életünk végéig. Ám szerencsére elég 3-5 évente ismételni a vizsgálatot, ugyanis ennyi idő alatt fejlődhet ki daganat a bélben kialakult polipokból.

Az altatásban történő gasztro/kolonoszkópiához szükséges egy gasztroenterológiai konzultáció, illetve egy aneszteziológiai vizsgálat. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban kiderüljön, hogy problémamentesen elvégezhető a vizsgálat, összeállítottunk egy KÉRDŐÍVET. Ennek kitöltése azért javasolt, hogy megállapítsuk az előzetes orvosi konzultációk szükségességét. A kérdőív beérkezését követő 3 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk a további teendőkről.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek