Gastroscopia + colonoscopia altatásban

Gastroscopia + colonoscopia altatásban

 

Hála a korszerű orvosi technikáknak, ma már nincs szükség kétszer kitenni az emberi szervezetet olyan kellemetlen eseményeknek, mint a tükrözéses vizsgálat vagy az altatás. A TritonLife Magánkórházakban egy altatásban kerülhet sor a gyomor- és a vastagbél állapotának felmérésére.

A TritonLife Magánkórházakban végzett endoszkópia-kolonoszkópia vizsgálatok során a vizsgáló műszer végén található chip-kamera segítségével készül mozgókép a bél belső felszínéről, így utólag nyugodtan van idő a felvételek kiértékelésére és a további teendők meghatározására. 

Az endoszkóp csatornájába miniatűr eszközök (fogó, hurok) vezethetők, így azonnal eltávolíthatók az ott felfedezett polipok.

A gyomortükrözés, vagy gasztroszkópia a nyelőcső, a gyomor és a nyombél területét vizsgálja, míg a vastagbéltükrözés a vastag- és végbél állapotáról ad képet.

Krónikus állapotok vagy speciális gyanú hiányában, szerencsére elég 3-5 évente ismételni a vizsgálatot, ugyanis ennyi idő alatt fejlődhet ki daganat a bélben kialakult polipokból.

Az altatásban történő gasztro- illetve kolonoszkópiát kötelezően egy gasztroenterológiai konzultáció és egy aneszteziológiai vizsgálat előzi meg.

A béltisztító készítmény használati utasításáért kattintson IDE.