Családközpontú szülészet

A Róbert Magánkórház családi kórház, ezért természetes, hogy nálunk működik Magyarország első, valóban családközpontú szülészeti osztálya. Holland, dán, illetve néhány példaértékű magyarországi kezdeményezés tapasztalata alapján alakítottuk ki magán szülészetünk és szülőszobáink arculatát és szolgáltatásait. Tapasztalja meg, szüljön nálunk otthon!

 

 

Mindenki másképp akar szülni. Mindenki másban bízik. Van, aki a természetben, van, aki az orvostudományban. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően ezzel mi is tisztában vagyunk, és éppen ezért szakítottunk a kórházbarát, orvoscentrikus szülés-felfogással. Családbarát szülőszobát építettünk. Ahol a középpontban a szülő nő áll. Célunk az ő szükségleteinek megértése és legteljesebb kielégítése. Az orvos és a szülésznő szerepe a maradéktalan orvosi biztonság megteremtése, a fizikai és lelki támogatás, a teljes ráhangolódás, és nem utolsó sorban a személyre szabott gondoskodás.

Kisbabája világra jöttének helyszínéül válassza a Róbert Magánkórházat!

Ötvöztük a biztonságot a háborítatlansággal. Az otthonszülés kapcsán fellángolt viták után körvonalazódik egy új elv, amit mi is vallunk: a humanisztikus születés útja. Ami egyszerre képes megőrizni a szülés természetes módját, és megőrizni az anya és gyermeke maradéktalan biztonságát. Mi a humanisztikus szülés megközelítést kiegészítettük a család bevonásával. Célunk, hogy a megszülető gyermekkel együtt megszülető új család számára a várandósság és a szülés maximálisan átélhető legyen.

Tudjuk, hogy a bizalommal támogatott kilenc hónap és a méltóságteljes szülés a szülők kapcsolatát, a leendő anya-gyermek, apa-gyermek kapcsolatot, így az egész család életét gazdagabbá, szorosabbá, mélyebbé teszi. Ezért vonjuk be az egész családot a háborítatlan születésbe.

A Róbert Magánkórházban a szülés nem jelent egyet a véres verejtékkel és kiabálással vagy az Ön kiszolgáltatottságával. Mélyen hiszünk abban, hogy a magas szakmai színvonalú háttér mellett odafigyeléssel, megértéssel, tanulással átélt terhesgondozás és szülés örömteli, méltóságteljes élménnyé teszi a megszületést.

magán szülészet

Mit jelent a szülés háborítatlansága?

A háborítatlan szülés nem jár együtt az Ön magára hagyásával. Épp ellenkezőleg. Soha ennyi figyelmet nem kapott eddig a vajúdó anya, mint a háborítatlan szülés során.

Mi volt az elmúlt hosszú évtizedek gyakorlata? A szülést az orvos „vezette”. Ő diktált, irányított, beavatkozott, az anya pedig passzív alanya volt csupán a kórházi folyamatoknak. A háborítatlan szülés során viszont a szülésznő és az orvos az anya érzéseire, igényeire, kéréseire figyel. Nem diktál, hanem támogat. Nem irányít, hanem követ. Nem fosztja meg az anyát attól a személyes biztonságérzettől, amit az ösztönös tudás jelent számára, hogy képes megszülni gyermekét, képes kapcsolatban maradni a természet folyamataival. Ezalatt pedig a kórház teljes infrastruktúrája és szakemberei garantálják a biztonságot akkor, ha erre netán mégis szükség lenne.

Hogyan támogatjuk Önt szülés közben?

Jól képzett bábáink jártasak mind az aromaterápiás (illóolajok), mind a homeopátiás eljárásokban, hogy a vajúdást és a szülést megkönnyítsék. Barátságos környezetben franciaágyon fekve, a bordásfalnak dőlve, labdán hintázva vagy zuhany alatt és kádban is vajúdhat, gyermeke vízben is megszülethet. A vajúdás és a szülés során arra bátorítjuk, hogy az Ön számára legmegfelelőbb testhelyzetet vegye fel. Minden esetben törekszünk a gátvédelemre. Mind az előkészítés, mind a vajúdás során csak azt a beavatkozást végezzük el, melyek a magzat és az anya biztonságához nélkülözhetetlen. Amennyiben több, alternatív megoldás is lehetséges, a természetes eljárásokat részesítjük előnyben.

Mély meggyőződésünk, hogy a kölcsönös bizalmon és elfogadáson alapuló terhesgondozás és szülésvezetés minden család számára átélhetővé teszi a megszületés csodáját. Csapatunk ehhez a semmi máshoz nem hasonlítható élményhez szeretné hozzásegíteni Önöket.

Tetszése szerint választhat az alábbi csomagok közül

Arany szüléscsomag

Biztonságos környezetet teremtünk a szülők és a baba számára egyaránt. Szakértő orvosi, szülésznői és ápolói csapatunk kezében biztonságban lesznek! Kétágyas szobáinkban nem lesz egyedül, újdonsült anyukakákként megoszthatják tapasztalataikat egymással. A nyugodt szülésélményhez válassza Arany csomagunkat!

PlatinaPro szüléscsomag

Ezen csomagunkat azok számára alakítottuk ki, akiknek mindennél fontosabb, hogy magas minőségű szakmai ellátásban legyen részük. Választott orvos, szülési érzéstelenítés és választott szülésznő kedvező konstrukcióban. Ezek azok, amellyel garantáljuk, hogy a szülés a legbiztonságosabb legyen mind az anya, mind a baba számára. Válassza PlatinaPro csomagunkat, ha a szakmai felkészültségnél nincs fontosabb!

PlatinaPlus szüléscsomag

Döntse el Ön, hogy ki legyen a szülész orvosa. Családi szobát biztosítunk, ha kapacitásunk engedi, így nyugodt és exkluzív környezetben várhatja a legújabb családtagot. Szobáinkban az édesapa is kényelmesen berendezkedhet, így egy percre sem kell elválnia a családnak egymástól a benntartózkodás alatt. Válassza legkomfortosabb csomagunkat!

Gyémánt szüléscsomag

Adjon életet gyermekének magas színvonal mellett! Orvosi csapatunk szakértelmét és a saját családi szobát biztosítjuk Önöknek, ahol teljes intimitásban élhetik meg a szülőség első pillanatait. A kényelem mellett minden szakmai igényt kielégítünk, így egy percig semm kell aggódniuk, hogy valamiben hiányt szenvednek. Válassza Gyémánt csomagunkat!

Részletesebb információt a szülési csomag aloldalunkon talál.

Gyermekágyi szolgáltatásaink
  • Három napon keresztül ápoljuk Önt és támogatjuk anyai teendőinek rutinná válásában.
  • A frissen szülővé vált párt megtanítjuk szoptatni, fürdetni, pelenkázni, köldökcsonkot ápolni.
  • Családi szobáinkban az első pillanattól kezdve teljes családként élhetik meg az új jövevény örömét.
  • Gyermekágyi osztályunk harmóniája, családiassága, a látogatási idő szabadsága a nagyszülők, rokonok, barátok kedvére kialakított.
  • Szakképzett szoptatási tanácsadó szolgáltatását veheti igénybe helyben és hazatérte után is.

magán szülészet

Mire készüljön ha a Róbert Magánkórház szülészetét választja?

Magán szülészeti részlegünkön minden kismamát szeretettel várunk, különösebb felvételi kritériumokat nem állítottunk fel. A bekerülést megelőzően - a várandósság 37. hetében - aneszteziológiai vizsgálat elvégzése szükséges, melynek eredményei alapján megállapítjuk, lesz-e bármilyen speciális intézkedésre szükség a szülés során. Amennyiben nem intézményünkben történik a várandósgondozás, úgy kötelező a 30-33. hét körül szülésengedélyeztetésre jönni valamely szülész-nőgyógyász szakorvosunkhoz. Itt megismerjük várandósságának történetét, állapotát és, ha semmilyen peobléma nem merül fel, amely miatt mi nem vállalhatjuk az ellátást (pl. koraszülés gyanúja), akkor szeretettel várjuk a szüléskor.

A szülés napján, amint megérkezik a kismama kórházunkba, egyből elhelyezzük a tágas és jól felszerelt szülőszobában, ahol a vajúdás és szülés is történni fog. Ezalatt folyamatosan gondoskodunk a kismama és születendő gyermeke testi és lelki biztonságáról, és mindenkit személyre szabott ellátásban részesítünk. Meghallgatjuk pácienseink igényeit: legyen szó különleges kérésekről vagy speciális étrendről, minden tekintetben arra törekszünk, hogy a legnagyobb kényelemben és biztonságban menjen végbe a vajúdás és a szülés is. Minden szülést két, úgynevezett aranyóra követ (2x60 perc), mely alatt az új család háboríthatatlanul élvezheti ezeket az első együtt töltött, igazán különleges és emlékezetes pillanatokat.

Ezt követően helyezzük el a családot egy új szobában, ahol a kórházban töltendő 3 nap alatt tartózkodhat a baba és a mama, de akár az apuka is. Opcionálisan választhatnak kétágyas szobát, amin egy másik anyukával osztoznak, vagy családi szobát is, ahol csak az anya, apa és baba van együtt. Ez utóbbi telítettségtől függően kérhető.

A szülés utáni 3 nap során az újszülötteket nem szakítjuk el szüleiktől, végig együtt lehetnek, szokhatják az új helyzetet és felkészülhetnek a hazatérésre. Minden szükséges eszközt az a szülők és a baba rendelkezésére bocsátunk a benntartózkodás alatt, legyen szó pelenkáról, ruhákról, babaápolási termékekről vagy tápszerről. Gyermekágyi szolgáltatásainkkal pedig segítünk abban, hogy az anya az új helyzetben is maximális támogatást kapjon és magabiztosan, minden tudással felvértezve álljon helyt új szerepében.

Egy gyermek születése minden esetben különleges és fontos pillanat, amihez kórházunkban maximális támogatást biztosítunk. Teret engedünk a természetes szülésnek, és csak akkor végzünk császármetszést, ha azt baba vagy a mama egészsége megköveteli. Szakértő orvos és szülésznő munkatársaink kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minden zökkenőmentes legyen, és a szülés valóban életre szóló élménnyé válhasson.

Mindenki másképp akar szülni. Mindenki másban bízik. Van, aki a természetben, van, aki az orvostudományban. Mi tudjuk ezt. Ezért szakítottunk a kórházbarát, orvoscentrikus szülés-felfogással. Családbarát szülőszobát építettünk. Ahol a középpontban a szülő nő áll. Célunk az ő szükségleteinek megértése és legteljesebb kielégítése. Az orvos és a szülésznő szerepe a maradéktalan orvosi biztonság megteremtése, a fizikai és lelki támogatás, a teljes ráhangolódás, a személyre szabott gondoskodás.

 

 

 

Munkatársak