Dr. Girhiny Tamás

Belgyógyászat

A debreceni TritonLife Magánkórház belgyógyásza, Dr. Girhiny Tamás küldetése a túlsúly, az elhízás és az inzulinrezisztencia megszüntetése, emellett egy új megközelítésben és a bizonyítékokon alapuló orvoslásban hisz, melyekkel a 2-es típusú cukorbetegség tünet- és akár gyógyszermentessé is tehető. Általános orvosi diplomáját 2013-ban szerezte a Szegedi Tudományegyetemen, majd hat évre rá kiváló eredménnyel szakvizsgázott belgyógyászatból, melyet azért választott, mert szeret utánajárni és mélyen lelátni egy probléma gyökeréig, hogy aztán kezelhesse azt.

Teljes bemutatkozás

„Erősségemnek érzem, hogy soha nem hagyok félbe diagnosztikai utat, addig keresem a probléma megoldását, míg meg nem találom” – mondja dr. Girhiny Tamás, aki a páciensekkel való kapcsolatát partnerinek tekinti, melyben a kezelt személy attitűdjét is nagyon fontosnak tartja.


A hozzá látogató betegek nagyon jó kezekben tudhatják magukat, lévén abban a forradalmi megközelítésben hisz, mely szerint 2-es típusú cukorbetegségben is gyógyszermentessé tehető egy páciens. A doktor úr ezzel együtt elutasítja azt a korábbi tézist, hogy minden 2-es típusú cukorbetegnek élete végéig gyógyszert kell szedni.


Szaktudása és empatikus hozzáállása eredményeként számos ügyfelével folytatott sikeres együttműködést, kettőt pedig meg is osztott sikertörténetei közül.


„Egy fiatal, elhízott lány főként gyomor- és bélpanaszokkal jött hozzám. Korábban több kivizsgálás, köztük tükrözések is történt, ám tényleges eltérést nem találtak. Inzulinrezisztenciája miatt kiderült, hogy hisztaminintoleranciája van, életmód-tanácsadásom hatására pedig több mint tíz kilót fogyott, korábban szedett gyógyszereit elhagyhatta, minden tünete megszűnt.”

Emellett arra is jó szívvel emlékszik, mikor egy már inzulinos páciensen sikerült segítenie.

„Kettes típusú cukorbeteg páciensnek már inzulint is kellett alkalmaznia, de ezt nem szerette volna. Szakorvosi felügyeletem alatt 17 kilót fogyott, mindezt éhezés nélkül, a vércukorértékei pedig olyan jók lettek, hogy elhagyhatta az inzulint.”  

Ez a két történet is megerősíti személyes szakmai hitvallásában, miszerint életmód-változtatásokkal a krónikus betegségek többsége megelőzhető, sőt vissza is fordítható, ha időben cselekszik a páciens és megfelelő támogatást kap.

A TritonLife remek partner ebben, mert mint mondta, „megfelelő asszisztenciával és korszerű felszerelésekkel sokkal könnyebb a betegellátás”.