Dr. Jósa Valéria PhD Dr. Jósa Valéria PhD Fül-orr-gégészet, gyermek fül-orr-gégészet, allergológia

Dr. Jósa Valéria PhD

Dr. Jósa Valéria PhD

Fül-orr-gégészet, gyermek fül-orr-gégészet, allergológia

Szakterületek:
 • orrlégzési problémák felnőtteknél és gyerekeknél
 • visszatérő felső légúti fertőzések, orrmelléküreg gyulladások felnőtteknél és gyerekeknél
 • visszatérő garatmandula gyulladás
 • orrsövényferdülés
 • orrpolipok
 • horkolás, alvási légzéskimaradás gyermekeknél és felnőtteknél
 • nyálmirigykövesség, nyálmirigygyulladások
 • nyálmirigy daganat
 • nyaki duzzanatok kivizsgálása
 • allergiás panaszok
 • allergén specifikus immunterápia
 • Proetz-kezelés
 • visszatérő középfülgyulladások, rosszabb hallás
 • kiegyenlítési problémák repülésnél, búvárkodásnál
 • nyelvfék átvágás
 • fülzúgás, akut halláscsökkenés
 • rekedtség

A segítő emberekről potenciálisan feltételezik, hogy minden nap jót tesznek, jót tenni pedig egyszerűen jó érzés. Orvosként egy nap akár egy egész sereg embernek tudok segíteni a lehető legjobb tudásom szerint – vallja dr. Jósa Valéria.

Dr. Jósa Valéria a TritonLife Róbert Magánkórház vezető fül-orr-gégésze, gyermek és felnőtt fül-orr-gégészeti ambuláns rendelései mellett — melyeket 2021. májusától a TritonLife csoport Thököly úti egészségközpontjában folytat — műtéteket vezet, orvosi munkája a diagnózistól a teljes gyógyulásig terjed.

Valamiért sokan azt gondolják, hogy a fül-orr-gégészet csak az orrmandulával és a garatmandulával foglalkozik, pedig nem. Ez egy sokkal összetettebb terület. A kis hallócsontocskák operációjától kezdve, a mikroszkóppal végzett műtéteken át, egészen a nagy fej- nyaki műtétekig terjed, ahol aztán tényleg nagyon kell ismerni az emberi testet, a legfinomabb, legapróbb részleteket – avat be munkája részleteibe.

Gyermekkora óta orvosi pályára készült, tanulmányait a Semmelweis Egyetem orvosi karán végezte. Rezidensképzése alatt ösztöndíjjal dolgozott Berlinben, Grazban és Amerikában is. Graz-ban 4 hónapig Stammberger professzornál tanultam, aki világhírű az orr endoszkópos műtétek terén. Míg Amerikában egy neves fül-orr-gégész mellett, egy közvetlen orvosi közegben fejleszthettem magam, addig Berlinben megismerhettem az orvostársadalom konzervatív hierarchikus rendszerét. Amikor végeztem, elhivatottságból mondtam nemet a felajánlott Németországi kutatási lehetőségre azért, mert már nagyon fűtött a vágy, hogy betegek között lehessek, hogy végre csinálhassak is valamit. A rögösebb utat választva itthon kezdtem praktizálni. A külföldi tapasztalataimnak még az is szerves része, hogy évekkel később Bécsben tettem le az európai fül-orr-gégészeti szakvizsgát, angolul – meséli dr. Jósa.

Meghatározóak voltak Nyugat Európában és a tengerentúlon szerzett tapasztalatai a páciens-kommunikáció terén is: azt tapasztaltam, hogy próbálnak a betegeknek mindent elmagyarázni. Partnerként kezelik őket, mindenről tájékoztatást adnak, céljuk, hogy a páciens megértse a betegséget és megértse a választott kezelést. Ha érti, akkor elfogadja és szorosabban követi az utasításokat, betartja őket, így a gyógyulás is gyorsabb és hatékonyabb. Az orvos-beteg kapcsolat alapja nemcsak a kommunikáció, hanem egymás tisztelete is. Például Amerikában természetes, hogy ha megérkezik a beteg, akkor kezet fognak az orvossal és bemutatkoznak egymásnak. Én ugyanebben a partneri viszonyban hiszek, és ezt érvényesítem a praktizálásom minden percében.

Szakmai pályája lenyűgöző. Dolgozott a Szabolcs utcai kórházban, az Uzsoki Kórház onkológiai profilú fül-orr-gégészeti osztályán, a Kistarcsai Kórházban, mindeközben tudományos kutatói munkát is végez. A magyar és a német fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti társaság kongresszusainak rendszeres résztvevője és előadója. Fül-orr-gégészeti szakvizsgája mellett allergológiai és klinikai immunológiai szakvizsgával is rendelkezik. Mindemellett munkája szorosan kötődik a szomnológiához is, számos horkoló betegen segített fül-orr gégészeti műtéti beavatkozással.

Széles tapasztalata van mind felnőttek, mind gyermekek kezelésében. Engem valamiért szeretnek a gyerekek, könnyen megtalálom velük a közös hangot. Ha egy gyerek beteg, vagy orvoshoz megy, az szorongással jár. Úgy gondolja, hogy biztos kellemetlen lesz, aztán viccelődve és beszélgetve zajlik a vizsgálat, és rájön, hogy hoppá, nincs itt semmi vész. Nálam nem nagyon szoktak sírni a gyerekek – meséli dr. Jósa Valéria.

Beszél többek között angolul, németül, franciául és egy kicsit görögül is. Tanulmányai egy részét német nyelven végezte, egyetemi szintű angol orvosi szakfordító diplomával rendelkezik.

 

 

 

 

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Visszahívást kérek