Dr. Timmermann Gábor Dr. Timmermann Gábor Szülészet-nőgyógyászat

Dr. Timmermann Gábor

Dr. Timmermann Gábor

Szülészet-nőgyógyászat

Szakmai érdeklődése főleg a családtervezésre, a meddők és habituális vetélők kivizsgálására, a PCOS-re, a koraszülésre, a nem kívánt terhesség megelőzésére, valamint a genetikai szintű ultrahangra irányul.

Életrajz

1973. szeptember 1-én születtem Budapesten, ahol jelenleg is lakom. Másik, életemben fontos város Sopron, ahol 3 évig tanultam és 1 évig dolgoztam. Örökké szeretettel és nosztalgiával fogok gondolni a "hűség városára".

Tanulmányok, tevékenységek

Általános orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, ahol 2001-ben kaptam diplomát. Az egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján töltöttem a rezidensi éveimet, ahol Dr. Szabó István docens úr volt a mentorom. A rezidensi munka mellett Cegléden mentőztem és háziorvosi ügyeleteket vállaltam Dr. Csiszár Géza vezetésével, akinek szintén sokat köszönhetek. A mentőzés során tanultam meg a gyors helyzetfelismerést, és a rögtönzött döntést. A háziorvosi ügyeletek alatt sokat láttam a világ gondjaiból, és holisztikus gyógyítási látásmódot kaptam. 2003-ban egy évet dolgoztam Sopronban, az ottani szülészeten. Ezután kerültem vissza Budapestre, a Péterfy Sándor utcai Kórházba. A Szülészeti Osztályon töltött 4 évem megalapozta a szakmai tanulmányaimat, és érdeklődési irányomat. Az epidurális érzéstelenítésben vezetett szülésekben szereztem nagy gyakorlatot. A Péterfyben minden kollégának hálával tartozom, de különösen Dr. Krasznai Péter osztályvezetőnek, aki mindig teljes bizalommal volt irántam. Közben másodállásban dolgoztam az Országos Gyermekegészégügyi Intézetben (OGYEI).

A családtervezési szolgáltatás nőgyógyászati ambulanciáján szereztem 4 év  tapasztalatot a családtervezésben, meddőségi témában és vetélések kivizsgálásában. Ebben sokat köszönhetek Dr. Czeizel Endrének és Dr. Klujber Valériának.

2008-ban, miután megnyitottam első magánrendelésem, visszatértem a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, mint szerződéses munkatárs. Ez az időszak majdnem 5 évig tartott. Szerettem a klinikán dolgozni, sok jó emberrel ismerkedtem meg, és sok különleges esetet láttam. Megtanultam mi a koraszülés és kidolgoztam egy megelőzési stratégiát. Ebben a munkában nagy szerepet játszott Dr. Nobilis András, a PIC osztályvezetője, akire mindig hálás szívvel fogok gondolni. Jelenleg a Róbert Károly Magánkórházban vezetek szüléseket, végzek nőgyógyászati műtéteket, illetve látom el orvosigazgatói teendőimet.

2006-ban ismertem meg Dr. Czeizel Endrét és munkatársát, Merhala Zoltánt, a Magzati Diagnosztikai Központ vezetőjét, aki lehetőséget adott, hogy szülészeti ultrahang tanulmányokat folytassak. A legjobb ultrahang készülékekkel dolgozhattam, és a legjobb nemzetközi tanfolyamokon és konferenciákon sajátíthattam el a szülészeti és nőgyógyászati ultrahang minden fortélyát. Így juthattam el a Medison cég és Giay László jóvoltából Amszterdamba az alapozó 3D-s tanfolyamra, majd a General Electric és Homoki István segítségével Bécsbe, az első VISUS kurzusra. Azóta minden évben egy nagy konferencia és egy nemzetközi tanfolyam résztvevőjeként gyarapítom tudásom.

2008 és 2013 között a Magzati Diagnosztikai Központ ultrahang laborvezetője voltam, melynek tisztségéről a Genium Magzati Orvostudományi Központ megalapítása miatt mondtam le. Legfőbb érdeklődési területem így lett a szülészeti és nőgyógyászati ultrahang diagnosztika, melyet szenvedélyesen szeretek. Örökké hálás leszek Merhala Zoltánnak, hogy meglátta bennem a lehetőséget és ki is bontakoztatta.

Tudományos tevékenységek

Még az egyetem évei alatt kezdődött, amikor a II. sz Anatómiai Intézetben voltam 2 évig tudományos diákkörös, és díjas demonstrátor. Meggyőződésem, hogy az anatómiában szerzett elmélyült ismereteim segítenek nap, mint nap az ultrahangos munkámban, mely leginkább metszet- és funkcionális anatómiához hasonlít. 2001-ben alapítottam az Ifjú Tudósok Társasága Alapítványt, melynek célja az igényes tudományos ismeretterjesztés, és a nem kívánt terhesség ifjúsági prevenciója.

2005-től 2 évig a Semmelweis Egyetemen adtam elő védőnőknek szülészetet. 2009-től a General Electric VISUS tanfolyamain tartottam képzéseket, valamint több szülész kolléga gyakorlati képzésével segítettem az FMF akkreditációt megszerezni. Rendszeresen tartok előadásokat szakmai konferencián, melyek anyagait az orvosoknak szóló részben megtalálhatják.

2013-ban indítottam el a www.koraszulesmegelozes.hu közhasznú honlapot, mely a koraszülés megelőzéséhez és kezeléséhez nyújt non-profit módon információt.

Magánélet

Feleségemmel és 2013-ban született tündéri kislányommal, Grétával Zuglóban élek. Szabadidőmet legszívesebben családommal töltöm, ezen kívül szeretek olvasni, zenét hallgatni, utazni valamint rendszeresen teniszezek. 

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Visszahívást kérek