2024. 02. 05

Rákellenes szakmai nap a TritonLife-ban

A TritonLife csoport messzemenően elkötelezett amellett, hogy csatlakozzon a rák elleni küzdelemhez. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egyre több szakmában tudhatunk magunk mellett olyan kiváló szakembereket, akik aktív szerepet játszanak a betegség felismerésében és ellátásában.

Február 4. a Rákellenes Világnap. Ebből az alkalomból egy olyan eseményt szerveztünk, ahol az érintetteknek lehetősége nyílik hozzájutni valóban hiteles szakmai információkhoz.

Szakmai napunkon nyolc témán keresztül nyújtottunk betekintést a TritonLife szakmai jelenlétébe. Csupa olyan témát hoztunk a hallgatóság számára, amelyek valamilyen kontextusban kapcsolódnak a rákos megbetegedésekhez.

Dr. Mátrai Tamás FEBS, CEBS, emlősebész specialista – TritonLife Emlősebészeti Központ tevékenységének bemutatása

Dr. Kelemen Péter PhD, FEBS, CEBS, FEBOPRAS, emlősebész specialista – Mit jelent az onkoplasztikus emlősebészet?

Dr. Valtinyi Dorottya, onkológus főorvos – Az onkológus szerepe a rákellátás során

Dr. Mészáros Norbert PhD, klinikai onkológus, sugárterapeuta – A sugárterápia mechanizmusa, mi történik a szervezetünkben sugárkezelés során

Dr. Mohai Csaba gasztroenterológus szakorvos - A vastag- és végbéltükrözés fontossága a megelőzésben, a diagnosztika

Dr. Novák András, sebész, koloproktológus főorvos – A vastag- és végbélsebészet gyakorlata

Dr. Siklós Pál szülész-nőgyógyász főorvos – Nőgyógyászati rákszűrés, HPV szerepe a megbetegedésekben

Dr. Lőkös Béla szülész-nőgyógyász főorvos – Primer prevenció, a védőoltások fontossága a serdülő lányoknál

Eseményünk színvonalát olyan partnerek jelenléte emelte, akik maguk is aktívan részt vesznek a rákos betegséggel élő személyek segítésében, a betegség felismerésében.

Clinomics Diagnostics

A Clinomics Diagnostic által kidolgozott ColonAIQ rizikóteszt vérből képes megállapítani a vastag- és végbélrák kockázatát. Ez a leggyakoribb és leghalálosabb daganattípus Magyarországon, pedig ez az egyik legjobban gyógyítható betegség is, amennyiben idejekorán felismerésre kerül a betegség vagy annak rizikója.

Mellrákinfó Egyesület

A Mellrákinfó Egyesületet 2015-ben alapította Halom Bori személyes érintettsége nyomán. Célja, hogy egy olyan támogató közösséget hozzon létre, amely segíti az érintetteket a betegséggel való megküzdésben. Felvilágosítás, betegedukáció, támogató közösség. Ezzel tudnánk leginkább jellemezni az egyesület tevékenységét.

Intima.hu

Matics Kata, az Intima.hu alapítója elkötelezett annak érdekében, hogy a lehető legtöbb nőt érintő témával, betegséggel kapcsolatban valódi, szakmailag elfogadott, evidence based információkat gyűjtsön össze. Számára is az edukáció az egyik legfőbb törekvés, hiszen akkor tudunk saját magunkon a legjobban segíteni, ha tisztában vagyunk a velünk történő folyamatokkal, szervezetünk tényeivel.

Anita Fehérnemű

Annak a nőnek, akit emlődaganattal diagnosztizálnak, a betegség elfogadásán, az azzal való megküzdésen túl olyan lelki terhekkel is meg kell küzdenie, amely a testi változásokból erednek. Egy esetlegesen elvesztett emlő, a kihullott haj, mind olyan változást idéznek elő, amelyre alap esetben nem vagyunk felkészülve. Ebben segít az Anita Fehérnemű, ahol olyan speciális melltartókat vásárolhatunk, amelyek eleve mellprotézissel rendelkeznek, az esztétikum mellett ügyelve a kényelemre és a biztonságra is

Rákmegelőző séta Szentendrén

A szakmai előadásokon túl szerettünk volna saját egészségünkért is tenni valamit, ezért egy kellemes erdei sétán vettünk részt. Hisszük, hogy a betegségek „kezelése” akkor a leghatékonyabb, ha azok kialakulását nem várjuk meg, hanem mindent megteszünk a megelőzés érdekében. A rendszeres mozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a feldolgozott ételek mellőzése, az időszakos böjtölés, a lelki és szellemi egyensúly fenntartása mind hozzájárul ahhoz, hogy a betegségek kialakulásának kockázatát a lehető legalacsonyabbra redukáljuk.