Circumcisio (körülmetélés)

Circumcisio (körülmetélés)

 

A körülmetélés az egyik legősibb műtétek közé tartozik. Sok esetben kulturális, vallási, higiéniai okból végzik. A hímvessző előbőrnék (preputium ill. fitymabőr) többféle funkciója is van. A bőr alatt keletkező elhalt hámsejtekből és faggyúmirigyek váladékából kialkuló smegma. A fityma bőre védi a makkot a kiszáradástól, ezenkívűl a szexuális stimulusok kialakításában is szerepe van.

Körülmetélés helyi érzéstelenítésben 349 000 Ft
Körülmetélés altatásban 399 000 Ft

körülmetélés

Műtéti indikációk
  •  Fityma szűkülete, nem hátrahúzható bőr
  • Krónikus balantitis, fityma bőrének gyulladása
  • Fiatal fiúknál visszatérő húgyúti fertőzések
  • Visszatérő condyloma, HPV fertőzés
  • Csökkent a szexuálisan átvihető betegségek kockázata
  • Csökken a péniszrák kockázata
Nem szabad körülmetélést végezni, ha:

Rövid húgycső szindróma, hímvessző fejlődési rendellenességek, micropenis, hypospadiasis, húgycső fejlődési rendellenességek esetén mivel ilyenkor ezt a bőrt későbbi rekonstrukciós műtétre fel lehet használni. A műtétet általában helyi érzéstelenítésben végzem, a műtétnél ha csak lehet, sleeve technikát alkalmazok. A külső és belső bőrt külön vágom át, majd ezt követően távolítom el a felesleges bőrt. Ez a típusú műtét jó kozmetikai eredményt ad.

A műtét

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, a hímvessző gyöki érzéstelenítésével történik. Többféle műtéti technika létezik, a legszebb eredmény azonban a sleeve technikával érhető el. A műtét során felszívódó varratot alkalmazunk. A seb kb. 2-3 hét alatt gyógyul meg teljesen.