Szülésfelkészítő

Szülésfelkészítő

 

Szülésfelkészítő tanfolyamaink egyik legfőbb célja a család felkészítése a terhesség, a szülés, a gyermekágy időszakára, valamint részletes felkészítés az újszülött gondozására vonatkozóan, hiszen a család az első és legfontosabb közeg, ahová az ember születik.
 

Amennyiben szülési szerződést vagy várandósgondozási csomagot kötött a TritonLife-nál, ingyenesen vehet részt előadásainkon. Ehhez időpont kérése szükséges call centerünkön keresztül a +36 70 659 88 88 telefonszámon. 

Ha nem rendelkezik szülési szerződéssel vagy várandóscsomaggal, kérjük vásárolja meg az utalványunkat 5000 Ft értékben a webshopon keresztül. Ezt követően kérjük, kérjen időpontot a +36 70 659 88 88 telefonszámon a szülésfelkészítő tanfolyamunkra. 
Egy előadásra tervezetten 40 főnek tudunk helyet biztosítani. Előadásaink kéthavonta ismétlődnek, így várandóssága alatt biztosan lehetősége nyílik csatlakozni.
Érkezéskor az utalványt vagy a szerződések valamelyikét szükséges bemutatni a részvételhez.

Helyszín: 1135 Budapest Lehel utca 59 C. ép V. emelet Nagytárgyaló (IV. emeletig lift használat biztosítja az akadálymentes közlekedést, az V. szint ezt követően lépcsőn keresztül megközelíthető)


Személyes szülésfelkészítő tanfolyamaink ütemezése: 2024-es tanfolyamok


Március 28. csütörtök 17:00
Tamásné, Garay Mária diplomás gyermekápoló, IBCLC szoptatási tanácsadó / Csák Miléna védőnő, IBCLC szoptatási tanácsadó: Szoptatás, felkészülés a szoptatás folyamatára


Április 4. csütörtök 17:00
Tarnai Irén dietetikus: táplálkozás, testsúly változás a várandósság során és a szülést követően: tények és tévhitek

 


2024. április 11. – 2024. június 6.


Április 11. csütörtök 17:00
Bakóné, Gottfried Anikó szülőszoba vezető szülésznő: Bemutatkozik a Tritonlife Szülészete


Április 18. csütörtök 17:00
dr. Ádám Zsolt osztályvezető főorvos: Szülészeti gyakorlatunk, avagy miben különbözik a Tritonlife szülészete a legtöbb hazai szülészettől?


Május 2. csütörtök 17:00
Cirkovics Melinda gyógytornász / Agg Zsófia gyógytornász: Mozgás, torna, gyógytorna, a medencefenék izomzatának erősítése a várandósság előtt, alatt, illetve a szülést követően


Május 8. szerda 17:00
dr. Herczegh Szabolcs: Császármetszés, „szelíd császármetszés” 


Május 16. csütörtök 17:00
Ferenczi-Jósvai Barbara szülésznő: A szüléskísérés bábai modellje osztályunkon


Május 23. csütörtök 17:00
Petróné, Bakos Barbara részlegvezető szülésznő / Deák Fanni szülésznő: A gyermekágyas időszak 


Május 30. csütörtök 17:00
dr. Kocsis István PhD részlegvezető főorvos: Bemutatkozik az Újszülött Osztály


Június 6. csütörtök 17:00
Tamásné, Garay Mária diplomás gyermekápoló, IBCLC szoptatási tanácsadó / Csák Miléna védőnő, IBCLC szoptatási tanácsadó: Szoptatás, felkészülés a szoptatás folyamatára


Június 13. csütörtök 17:00
Tarnai Irén dietetikus: táplálkozás, testsúly változás a várandósság során és a szülést követően: tények és tévhitek
 

szülésfelkészítő

Személyesen várjuk a kismamákat és apukákat, akik minden kimondott és kimondatlan kérdésükre választ szeretnének kapni. Jól bevált, hasznos tanácsokkal gyarapodhatnak, és feltöltődhetnek szakembereink segítségével. A tanfolyam azoknak is ajánlott, akik még csak barátkoznak a terhesség és gyermekvállalás gondolatával, hiszen előadásaink választ adhatnak olyan kérdésekre is, melyek eddig visszatartották a párt a gyermekvállalástól. A feldolgozott témák mindegyike hasznos, így érdemes minden alkalomra regisztrálni. Amennyiben csak egy-egy kiemelt téma iránt érdeklődnek, lehetőséget biztosítunk arra, hogy kizárólag ezeken vegyenek részt.
Az órák 1-1,5 óra időtartalmúak. Felkészülést egyik téma sem igényel. A tanfolyam során beszélgetünk, a szakemberek előadás formájában ismertetik a tudnivalókat, körbevezetik a kismamákat a szülészeti-osztályon, majd kérdésekre is szívesen válaszolnak.
Az apukákat is szeretettel várjuk, kiváltképp, ha apás szülést terveznek.
 

Miért jó, ha az anya és az apa is részt vesz előadásainkon?
 

Sok leendő szülő a boldogság mellett bizonytalansággal vág bele a kalandos 9 hónapba, majd pedig az újszülött ellátásába és a nevelésébe. Számos kérdés felmerül az anyuka és az apuka fejében is, melyekre  hiteles forrásból kaphatnak választ.
A leggyakoribb kérdések az alvással, etetéssel (etetés ideje, gyakorisága, módja) és a gyermek napirendjével, fájdalomcsillapítás lehetséges módjaival, valamint szoptatással kapcsolatosak. Szülésfelkészítő tanfolyamunk során ezekre választ kapnak, emellett lehetőségük nyílik hasonló helyzetben lévő párokkal találkozni, tapasztalataikat megosztani. 
 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk jelentkezését alkalmaink egyikére.
További információért forduljon hozzánk bizalommal személyesen, vagy elérhetőségeink egyikén. 


Nyugodt babavárást kívánunk!
TritonLife Csapata