Szülésfelkészítő

5 000 Ft/alkalom

A család az első és legfontosabb közeg, ahová az ember születik. Védelem, identitás, támogatás, felelősség. Szülésfelkészítő tanfolyamunk egyik legfőbb célja a család felkészítése a terhesség, a szülés a gyermekágy időszakára, valamint részletes felkészítés az újszülött gondozására vonatkozóan. A szülőszoba megismerésére is van lehetőség, amely segít ráhangolódni a nagy napra és elindítja azokat a gondolatokat, amelyekben előbb vagy utóbb az anyának dönteni kell. Például, hogy igényli-e majd az aromaterápiát, vízben vajúdást, fájdalomcsillapítást, milyen elvárásai vannak a kíméletes szülésvezetés témájában.

szülésfelkészítő

Témák és előadók

A feldolgozott témák mindegyike hasznos, így érdemes minden alkalmon részt venni, azonban ha csak 1-1 téma érdekli a szülőket, akkor megtehetik, hogy csak kiválasztják az őket érdeklő részeket és azokon jelennek meg.
Az órák nem vesznek sok időt igénybe: egy, de maximum másfél óra egy alkalom. Felkészülést egyik téma sem igényel. Az alkalmak során beszélgetünk, a szakemberek kisebb előadás formájában ismerteti a tudnivalókat, majd kérdezésre is van lehetőség. Egyedül jegyzetfüzetet érdemes beszerezni és hozni a felkészítésre, hogy az egyes információk biztosan megmaradjanak.
Apukáknak alapvetően nem fontos a részvétel, de természetesen semmi akadálya a részvételüknek, ha ebben is támogatni szeretnék kedvesüket. Amennyiben a pár apás szülést tervez, az erről szóló alkalmon mindenképpen érdemes részt vennie az apukának

2022. május 18. 15.30 - Várandósság alatti változások, kórház bemutatása - Dr. Siklós Pál - Jelentkezési űrlap

2022. május 25. 15.30 - Vajúdás, szülés, császármetszés, apás szülés - Dr. Herczegh Szabolcs - Jelentkezési űrlap

2022. május 26. 15.30 - A gátizom felkészítése a sérülésmentes szülésre, szülés utáni regenerációs torna – Rigóné Tavaszi Piroska - Jelentkezési űrlap

2022. június 1. 15.30 - Fájdalomcsillapítás a szülés alatt - Dr. Siklós Nóra - Jelentkezési űrlap

2022. június 8. 15.30 - Szülésznői gondolatok - Jósvai Barbara - Jelentkezési űrlap

2022. június 22. 14:30 - Újszülött ellátás, az első napok történései, hazabocsátás - Dr. Kocsis István - Jelentkezési űrlap

2022. június 29. 15:30 - Felkészülés a szoptatásra - Tamásné Garay Mária és Szabadi Ágnes - Jelentkezési űrlap

2022. július 7. 15.30 - Beszélgetés a dietetikussal - Tarnai Irén - Jelentkezési űrlap

Online felkészítőinken való részvétel regisztrációhoz kötött, amely regisztrációs űrlapot a témák mellett találnak (fentebb). Az órák ingyenesen látogathatóak azon kismamáknak, akik várandósgondozási csomaggal vagy szülési szerződéssel rendelkeznek.

Külsős érdeklődők a részvételi szándékukat a robertbenszulok@tritonlife.hu email címen jelezhetik. A részvételhez utalvány szükséges, amelyet a webshopon keresztül tudnak megvásárolni.

Miért jó, ha az anya és az apa is végigmegy a folyamaton?

Sok leendő szülő a boldogság mellett félelmekkel telve vág bele a kalandos 9 hónapba, majd pedig az újszülött ellátásába és a nevelésébe. Számos kérdés van ilyenkor az anyuka és az apuka fejében is, melyekre jobb, ha nem az internetről összeollózva tudják meg a válaszokat, hanem szakemberektől. Így biztosan minden kérdésükre választ kapnak hiteles forrásból, és kevesebb kétséggel vágnak majd bele ebbe a hosszú útba.
A leggyakoribb kérdések az alvással, etetéssel (etetés ideje, gyakorisága, módja) és a gyermek napirendjével kapcsolatosak: ezek azok a témák, melyek a leggyakrabban vitatottak. Egy szülésfelkészítő tanfolyam során ezekekre a választ hallhatják szakemberektől, de lehetőséget kapnak arra is, hogy hasonló helyzetben lévő párokkal találkozzanak és beszélgessenek, esetleg megosszák tapasztalataikat. Ez minden leendő szülőnek nagyon megnyugtató tud lenni, számos pozitív visszajelzést kapunk a fiatal anyukáktól és apukáktól, akik részt vettek szülésfelkészítőnkön.


Milyen témákat dolgozunk fel a szülésfelkészítőn?

A fogantatás pillanatától kezdve szinte az utolsó pillanatig fogjuk a kismama kezét és végigvezetjük a 9 hónapon. Ez azt jelenti, hogy amikor már ténylegesen a szülésre kerül a sor, az anyukának minden szükséges tudás a birtokában lesz. 
Szakembereink segítenek felkészülni a fájdalom kezelésére és a fájdalomcsillapítás módjairra, megerősítésre kerül a gátizom, és tanácsainkat betartva, az újszülöttel is jóval könnyebb lesz az élet. Instrukciókat kap a szoptatásról és az egész gyermekágyas időszakról. Fontos, hogy ez nemcsak praktikus, gyakorlati tanácsokat foglal magában, hanem lelki felkészítést is, hiszen ez így sem a legkönnyebb időszak, a végtelen boldogság mellett megérkezik a kimerültség és a megfelelési kényszer is.

Mikor van szükség a szülésfelkészítő tanfolyamra?

Ide várjuk a leendő anyukákat és apukákat, akik minden kimondott és kimondatlan kérdésükre választ szeretnének kapni. Jól bevált, hasznos tanácsokkal gyarapodhatnak, és feltöltődhetnek más kismamák segítségével.
A tanfolyam azoknak is ajánlott, akik csak barátkoznak a terhesség és gyermekvállalás gondolatával, hiszen ezek az órák választ adhatnak olyan kérdésekre is, melyek eddig visszatartották a fiatalt párt a szülőségtől.

Mikor érdemes csatlakozni a szülésfelkészítéshez?

Mivel a felkészítő előadásai havonta ismétlődnek, ezért nem marad le senki az egyes témákról. Azonban érdemes időben elkezdeni a tanfolyamon való részvételt, hogy biztosan ne maradjon ki semmi, ami érdekli Önöket.
A férőhelyek korlátozottak (max. 18 fő), így javasoljuk a mielőbbi (néhány héttel a kezdés előtt) bejelentkezést. Kérjük csak a honlapon szereplő időpontokra jelentkezzenek be, ugyanis a még meg nem hirdetett tanfolyamok sorrendjében és időpontjában változás történhet. 

Milyen időközönként indul új tanfolyam?

Amikor lemegy a 6 témakör (heti rendszerességgel), akkor automatikusan újrakezdődik a következő szerdától ugyanaz a 6 témából álló sorozat.

Szülésfelkészítő tanfolyam ára és időpontjai

Szülésfelkészítőink ingyenesen látogathatók abban az esetben, ha várandósgondozási csomaggal vagy megkötött szülési szerződéssel rendelkeznek.

Szülésfelkészítés a teljes biztonságérzetért

Ahhoz, hogy a szülőszobába a lehető legtöbb tudással és magabiztossággal menjen be a leendő anyuka és tisztában legyen a szülés közbeni folyamatokkal és teendőkkel, mindenképpen érdemes részt vennie egy szülésfelkészítő tanfolyamon. Az oktatás segítségével eloszlanak majd a kételyek, könnyebben vág majd bele a szoptatásba és a teljes gyermekágyi korszakba az apukával együtt.

Várandósgondozási csomagok

Ahogy fentebb említettük, várandósgondozási csomagjainkat igénybe véve ingyenesen részt vehet a szülésfelkészítő tanfolyamunkon. Éppen ezért szeretnénk, ha ezeket is megismerné.

Standard csomag

Ez a szolgáltatás teljes biztonságot nyújt minden olyan kismamának, akik alacsony kockázati besorolásba tartoznak. Minden szükséges vizsgálatot elvégzünk, és bármikor számíthat segítségünkre a terhesség során.

Prémium csomag

A fokozott biztonság érdekében a Prémium csomag extra vizsgálatokat tartalmaz. Ilyen például a terheléses cukor-, és genetikai vizsgálatot, valamint az 5D babamozit is, a fészekimmunizációs tanácsadás mellett. Ajánljuk azon kismamáinknak, akik valamilyen betegség vagy rendellenesség miatt valamivel magasabb kockázattal néznek szembe.

Extra csomag

Az Extra csomag nemcsak a maximális biztonságot szolgáltatja a leendő anyukának, hanem a maximális kényelmet is. Amellett, hogy minden fontos vizsgálatot magában foglal, számos egyéb szolgáltatásunkat kedvezményesen vehetik igénybe, ha ezt a csomagot választják.

További részletek >>

Bármelyik csomagot is választja, biztos, hogy jól képzett és tapasztalt orvosaink kezében biztonságban lesznek és bármilyen akadályba ütköznek a 9 hónap során, számíthatnak ránk.
Ezeken kívül szintén ingyenesen vehetik igénybe a szülésfelkészítőt, amennyiben valamelyik szülési csomagunkra fizetettek elő. Ebből is több csomaggal készültünk, hogy biztosan minden igényt kielégíthessünk, hiszen nekünk a legfontosabb a kismamák teljeskörű biztonsága és kiszolgálása.

További részletek >>

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen bátran alkalmaink egyikére, vagy további információért keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén vagy személyesen. 
Nyugodt és zökkenőmentes babavárást kívánunk!