Legfontosabb tudnivalók a szüléshez

Minden szülő életében nagy esemény, ha új családtag érkezik. Természetes, hogy mindent jól szeretnénk csinálni és a legjobbat akarjuk születendő gyermekünknek. Annyit elárulhatunk, hogy ez egy szubjektív törekvés, mindenki mást tart jónak és mindenki máshogy szeretné csinálni. Ez így van rendjén. A Róbert Magánkórház szeretné támogatni a kismamákat saját vágyaik megvalósításában. Biztosítjuk azt a támaszt, amellyel az egyéni elképzelések és a tapasztalatokon alapuló tények egymást kiegészítve teremthetik meg a legkomfortosabb és legbiztonságosabb környezetet a baba megszületéséhez.

Tudjuk, hogy a várandósság alatt rengeteg kérdés merül fel a leendő édesanyákban, édesapákban. Főleg azoknak lehet szüksége segítségre, akik első gyermeküket várják. Igyekszünk ezeket a kérdéseket megválaszolni, hogy mire eljön a pillanat, nyugodt lélekkel indulhassanak el intézményünkbe.

Hogyan tudom a TritonLife Róbert Magánkórházban világra hozni gyermekem?

Ha a várandósság első pillanataitól kezdve megtisztel minket bizalmával, akkor elég sok információ birtokába juthat, mire a szülésre kerül sor. Azonban még így is akadnak olyan kérdések, amiket elfelejtünk megkérdezni orvosunktól, hiszen elvonja a figyelmünket, hogy az ultrahang felvételen éppen ránk mosolyog kicsi magzatunk.

 

Ha nálunk történik a várandósgondozás,

 • akkor az orvosunk által meghatározott vizsgálatokon túl szükség van egy szülési szerződésre. Ez a várandósság bármely időszakában megköthető, hiszen nem von maga után semmilyen kötelezettséget, ha bármilyen egészségügyi ok miatt úgy alakul, hogy nem tudja intézményünkben világra hozni gyermekét (ilyen lehet például a koraszülés)
 • 37. gesztációs héten szükség van egy aneszteziológiai vizsgálatra. Akkor is, ha hüvelyi szülésre készülünk. Jobb az elővigyázatosság, így minden kismamának kötelező részt venni ezen a vizsgálaton. Akkor is, ha nem nálunk történik a várandósgondozás
 • 36. gesztációs hét előtt meginduló szülés koraszülésnek számít, melyre intézményünkben nincs lehetőség. Ebben az esetben is keressen minket bizalommal, segítünk megszervezni az ellátást más, koraszülés fogadására alkalmas intézményben.

Ha nem nálunk történik a várandósgondozás,

 • és választott orvosa sincs az intézményben, akkor kérjük, foglaljon időpontot szülésengedélyeztetésre szülész-nőgyógyász kollégánk egyikéhez a +36 1 444 5151-es telefonszámon. Erre azért van szükség, hogy fel tudjunk készülni az Ön fogadására és tisztában legyünk várandósságának állapotával
 • ha van választott orvosa, aki rendszeresen vezet szülést a TritonLife Róbert Magánkórházban, akkor nincs szükségünk a szülés engedélyeztetésére, ugyanis a szakember tudja az Önről tudni érdemes információkat és ő folyamatos kapcsolatban áll kórházunkkal
 • ebben az esetben is szükség lesz szülési szerződésre, melyre mielőbb érdemes időpontot egyeztetni.

Várandósgondozási csomagok

Kórházunkban lehetőség van várandósgondozási csomagok vásárlására is. Ezek minden olyan vizsgálatot tartalmaznak - terhesség kockázati fokától függően - amelyeket mindenképpen javasolt elvégeztetni. Három csomagot állítottunk össze, amelyek tartalmát és árát az alábbi gombra kattintva tekintheti meg. Az oldalon kérheti ingyenes konzultációnkat, ha érdekli a csomagok valamelyike.

 

A szülési szerződés és csomagok

Ez a dokumentum azt a célt szolgálja, hogy együtt megtervezzük a szülésnél fennálló igényeket és ez mind az Önök, mi a mi számunkra valamilyen szinten tervezhetővé tegye az ellátást. Mivel egészségügyi ok - amely meghiúsítaná az intézményünkben történő szülést - fennállása esetén semmilyen kötelezettséget nem von maga után, így azt javasoljuk, mielőbb kérjen konzultációs időpontot. Mivel nagyon sok kismamánk bizalmát élvezhetjük, elképzelhető, hogy néhány napba is beletelik, mire fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot. Emiatt szíves türelmét kérjük, és javasoljuk a mielőbbi konzultációkérést, hogy legyen időnk nyugodtan kivárni azt az 1-2 hetet, mire konzultációra kerülhet sor.

Ingyenes konzultációnkra az alábbi gombra kattintva küldheti el igényét. Kollégáink amint tudják, felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a részleteket. A kapcsolatfelvételre minden esetben sor kerül, kollégáink látják a rendszerben a jelentkezést. Ez azonban olykor beletelhet némi időbe (akár egy-két hét is lehet), ezért kérjük, mielőbb küldje el igényét ingyenes szülési tanácsadásra.

 

A konzultáció során segítünk meghatározni azokat a szükségleteket, amelyek alapján már abban is tudunk segíteni, hogy mely csomag lenne a legideálisabb az Önök számára. Csomagjaink tartalmát és árát szintén a fenti gombra kattintva érhetik el.

Szobáink

Kórházunkban lehetőség van arra, hogy a családnak egy percre se kelljen elválnia egymástól a benntartózkodás alatt. Azonban családi szobáink kapacitástól függően kérhetők. Amennyiben korábban jelezte a családi szoba igényét, de a szüléskor mégsem tudtuk biztosítani, természetesen ennek díját jóváírjuk a csomagból. Erre csak akkor van lehetőség, ha a telítettség miatt nem áll módunkban szobát biztosítani. Amennyiben a szerződésben családi szoba szerepel, van is kapacitásunk, de mégsem élnek vele, úgy nem tudjuk a szoba árát levonni a végösszegből.

Alap esetben kétágyas szobákban történik az elhelyezés, ahol az újdonsült anyukák megoszthatják tapasztalataikat, vagy akár segítséget is kérhetnek egymástól. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik, így kényelmesen és könnyen elérhető az illemhelyiség. Ez nagy kincs, amikor az esetleges császármetszés után még nem olyan könnyű a mozgás. Ilyenkor jól jön, ha nem kell nagy távolságokat megtenni a tisztálkodás kedvéért.

A baba fürdetése azonban nem itt történik, hanem az újszülött ellátó részlegünkön. Itt található kényelmes magasságban babafürdető kád, illetve minden olyan eszköz, amire a babának szüksége van (krém, pelenka, tiszta ruha). Kollégáink készséggel állnak az anyukák és apukák rendelkezésére, ha segítségre van szükségük a baba ellátásával kapcsolatban. Ha igénylik, megmutatják a fürdetést, a pelenkázást és az öltöztetést is.

A bent töltött éjszakák száma általában 2 vagy 2+1. Utóbbi esetben a plusz egy éjszaka orvosi javaslat alapján dől el. Ha a gyermekorvos vagy a szülészorvos úgy találja, hogy akár a baba, akár az anyuka miatt indokolt a benntartózkodás, akkor egyes csomagjaink díjmentesen tartalmazzák ezt a plusz éjszakát. Illetve amennyiben a szülés délután 5 óra után történik, úgy abban az esetben automatikusan jár a 3. éjszaka, bármely csomagrül legyen is szó. Azonban, ha az Arany csomaghoz családi szoba kiegészítést kértek, úgy a 3. éjszakára is fizetendő a családi szoba felára.

Gyermekágy - TritonLife

 

Mit hozzunk magunkkal?

A babák ritkán születnek meg a megjelölt napon. Jobb, ha a kismama felkészül mindenre, és már a szülés várható ideje előtt összekészíti mindazt, amire a kórházban neki és a babának szüksége lesz. Mit pakoljunk a táskába? Klinikánk – sok éves tapasztalattal – az itt olvasható kelengyét javasolja szüléshez és az utána következő napokra. Célszerű két táskába csomagolni. Az egyikbe a szülőszobán szükséges, a másikba az újszülött osztályon használt dolgok kerüljenek.

Anyának Apának Babának
Személyes papírok papucs A születendő kisbabák összes szükségletét ellátjuk (pelenka, ruha, köldökápoló szer, takaró stb.), csak a hazaúthoz van szükség otthonról hozott ruhára, takaróra.
édesanya érvényes személyi igazolványa és lakcím kártyája kényelmes váltóöltözet, pizsama (több darab)  
ha az eredeti házassági kivonat rendelkezésre áll azt kérjük bemutatni vagy frissen kiváltott házassági anyakönyvi kivonatot (amennyiben a házasságot az Elektronikus Anyakönyvi Rendszer már tartalmazza, úgy azt az anya egyedi elektronikus azonosítószámának (SZ…..) megadásával tudják hitelt érdemlően igazolni, így ezt a számot hozzák magukkal) ásványvíz, szendvics  
házasságon kívül született gyermek esetén teljes hatályú apai nyilatkozat fényképezőgép, kamera  
külföldi állampolgárság esetén: hivatalosan igazoltatni kell országuk követségétől, hogy a házasság fennáll a gyermek születésekor.
Külföldi állampolgárság alapján választott utónevet – magyarországi anyakönyvezéséhez - igazoltatni kell országuk követségénél, hogy ez az adott országban elfogadott, anyakönyvezhető név. (2010. 44. § (7) évi I. törvény az anyakönyvi eljárásról 44.§ (7))
   
reprodukciós eljárásból született baba esetén: ha szülők nem házasok >> közjegyzői okirat a reprodukciós eljárásban való részvételhez, orvosi igazolás, hogy a megszületett baba reprodukciós eljárásból született, a szülők által közjegyző vagy anyakönyvvezető vagy gyámhivatal előtt tett együttes nyilatkozat a gyermek vezetéknevéről (mindkét szülőnek nyilatkoznia kell! Ha ezt nem teszik meg előre, akkor a szülés után be kell menniük a gyermek születési helye szerinti anyakönyvvezetőhöz nyilatkozni).    
Kelengye    
2 pár papucs    
2 kisebb méretű törölköző    
3-4 db nagy méretű törölköző    
TENA Extra vagy Super betét    
Tena eldobható bugyi    
szőlőcukor, tejcsokoládé    
3-4 elöl gombos hálóing, melyre átcserélhetik a szülőszobán kapott hálóinget    
köntös    
tisztálkodási csomag (intim mosakodó gél, tusfürdő, fogkefe, fogkrém),    
szoptatós melltartó    
ha van fejőgép, a kollégák segítenek megtanulni a használatát, de az osztályon is van elérhető a szoptatós párnával együtt    

 

Újszülött osztály - TritonLife

Az anyakönyvezés

Az anyakönyvezéshez az alábbi dokumentumokra van szükség (az anyakönyvezetőnek az okiratok eredeti példányát látnia kell, amelyet a gyermekük születési anyakönyvi kivonatával együtt visszaad Önnek):

Magyar állampolgárság esetén az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal a kórházba:

 • Anya érvényes személyi igazolványa és lakcímkártyája (fénymásolata)
 • házassági anyakönyvi kivonat vagy a házasság Elektronikus Anyakönyvi Rendszerben való rögzítését igazoló egyedi azonosító
 • amennyiben házasságon kívül született a gyermek és a szülők teljes hatályú apai nyilatkozatot tettek, ennek egy példánya is szükséges

Külföldi állampolgárság esetén:

 • Anya és Apa érvényes útlevele (fénymásolata)
 • ha van, tartózkodási engedély, lakcímkártya fénymásolata
 • külföldi állampolgárságú szülők külföldön kötött házassága esetén hiteles fordításban kell a házassági anyakönyvi kivonatot bemutatni (OFFI, 1062 Budapest, Bajza utca 52.)
 • amennyiben házasságon kívül született a gyermek, és a szülők teljes hatályú apai nyilatkozatot tettek, ennek egy példánya is szükséges
 • hivatalosan igazoltatni keé országuk követségétől, hogy a házasság fennáll a gyermek születésekor
 • külföldi állampolgársá alapján választott utónevet - magyarországi anyakönyvezéshez - igazoltatni kell országuk követségénél, hogy ez az adott országban elfogadott, anyakönyvezhető név (2010. 44.§ (7) évi I. törvény az anyakönyvi eljárásról)

Reprodukciós eljárás esetén:

Amennyiben a szülők nem házasok, a fentieken kívül a következő iratok sükségesek:

 • közjegyzői okirat a reprodukciós eljárásban való részvételhez
 • orvosi igazolás, hogy a megszületett baba reprodukciós eljárásból született
 • a szülők által közjegyző vagy anyaknyvezető vagy gyámhivatal előtt tett együttes nyilatkozat a gíermek vezetéknevéről (mindkét szülőnek nyilatkoznia kell, ha ezt nem teszik meg előre, akkor a szülés után be kell menniük a gyermek születési helye szerinti anyakönyvezetőhöz nyilatkozni)

A dokumentum kitöltését követően, adategyeztetés után, Önök átolvassák és aláírással hitelesítik az adatok valódiságát.

Parkolás

A Nyírő Gyula - OPAI területén fizető parkolás működik, mely feltételeket a TritonLife Róbert Magánkórház ügyfeleinek is el kell fogadni, ha az intézmény területén kívánnak parkolni.

A Lehel utcai portán történő behajtáskor kapott parkolójegyet a bejárattal szemben lévő Jász utcai kijáraton történő távozás előtt a kijárat közelében bal oldalon elhelyezett fizető automatáknál félreállva lehet érvényesíteni. A kihajtás csak érvényesített jeggyel lehetséges.

Bejárat: Lehel utca 59. (mindkét irányból be lehet fordulni)

Kijárat: Jász utca felé

Áfás számla igény esetén a kijáratnál az őröknél lehet a parkolási díjat rendezni és számlát igényelni.

Egyszeri behajtási díj, ami egy óra parkolást tesz lehetővé: 500 Ft.

Minden további óra: 500 Ft.

A kórház területére behajtó és 10 percen belül távozó gépjárművek parkolási díja ingyenes, melyet nem a fizető automatánál, hanem a kijáratnál lévő, közvetlenül a sorompó mellett található vonalkódos leolvasóhoz érintve lehet érvényesíteni. A kórház területén nincs lehetőség napijegy vagy bérlet vásárlására. Hosszabb ideig tartó parkolás esetén javasoljuk a környező utcákban kedvezőbb díjjal igénybe vehető közterületi parkolást, vagy a környéken található fizető parkolókat igénybe venni.