Legfontosabb tudnivalók a szüléshez

Minden szülő életében nagy esemény, ha új családtag érkezik. Természetes, hogy mindent jól szeretnénk csinálni és a legjobbat akarjuk születendő gyermekünknek. Annyit elárulhatunk, hogy ez egy szubjektív törekvés, mindenki mást tart jónak és mindenki máshogy szeretné csinálni. Ez így van rendjén. A TritonLife Róbert Magánkórház szeretné támogatni a kismamákat saját vágyaik megvalósításában. Biztosítjuk azt a támaszt, amellyel az egyéni elképzelések és a tapasztalatokon alapuló tények egymást kiegészítve teremthetik meg a legkomfortosabb és legbiztonságosabb környezetet a baba megszületéséhez.

Tudjuk, hogy a várandósság alatt rengeteg kérdés merül fel a leendő édesanyákban, édesapákban. Főleg azoknak lehet szüksége segítségre, akik első gyermeküket várják. Igyekszünk ezeket a kérdéseket megválaszolni, hogy mire eljön a pillanat, nyugodt lélekkel indulhassanak el intézményünkbe.

Hogyan tudom a TritonLife Róbert Magánkórházban világra hozni gyermekem?

Ha a várandósság első pillanataitól kezdve megtisztel minket bizalmával, akkor elég sok információ birtokába juthat, mire a szülésre kerül sor. Azonban még így is akadnak olyan kérdések, amiket elfelejtünk megkérdezni orvosunktól, hiszen elvonja a figyelmünket, hogy az ultrahang felvételen éppen ránk mosolyog kicsi magzatunk.

 

Ha nálunk történik a várandósgondozás,

 • akkor az orvosunk által meghatározott vizsgálatokon túl szükség van egy szülési szerződésre. Ez a várandósság bármely időszakában megköthető, hiszen nem von maga után semmilyen kötelezettséget, ha bármilyen egészségügyi ok miatt úgy alakul, hogy nem tudja intézményünkben világra hozni gyermekét (ilyen lehet például a koraszülés)
 • 37. gesztációs héten szükség van egy aneszteziológiai vizsgálatra. Akkor is, ha hüvelyi szülésre készülünk. Jobb az elővigyázatosság, így minden kismamának kötelező részt venni ezen a vizsgálaton. Akkor is, ha nem nálunk történik a várandósgondozás
 • 36. gesztációs hét előtt meginduló szülés koraszülésnek számít, melyre intézményünkben nincs lehetőség. Ebben az esetben is keressen minket bizalommal, segítünk megszervezni az ellátást más, koraszülés fogadására alkalmas intézményben.

Ha nem nálunk történik a várandósgondozás,

 • és választott orvosa sincs az intézményben, akkor kérjük, foglaljon időpontot szülésengedélyeztetésre szülész-nőgyógyász kollégánk egyikéhez a +36 70 659 8888-as telefonszámon. Erre azért van szükség, hogy fel tudjunk készülni az Ön fogadására és tisztában legyünk várandósságának állapotával
 • ha van választott orvosa, aki rendszeresen vezet szülést a TritonLife Róbert Magánkórházban, akkor nincs szükségünk a szülés engedélyeztetésére, ugyanis a szakember tudja az Önről tudni érdemes információkat és ő folyamatos kapcsolatban áll kórházunkkal
 • ebben az esetben is szükség lesz szülési szerződésre, melyre mielőbb érdemes időpontot egyeztetni.

A kellemes szülésélmény támogatója:

Várandósgondozási csomagok

Kórházunkban lehetőség van várandósgondozási csomagok vásárlására is. Ezek minden olyan vizsgálatot tartalmaznak - terhesség kockázati fokától függően - amelyeket mindenképpen javasolt elvégeztetni. Három csomagot állítottunk össze, amelyek tartalmát és árát az alábbi gombra kattintva tekintheti meg. Az oldalon kérheti ingyenes konzultációnkat, ha érdekli a csomagok valamelyike.

 

A szülési szerződés és csomagok

Ez a dokumentum azt a célt szolgálja, hogy együtt megtervezzük a szülésnél fennálló igényeket és ez mind az Önök, mind a mi számunkra valamlyest tervezhetővé tegye az ellátást. Mivel nagyon sok kismamánk bizalmát élvezhetjük, elképzelhető, hogy néhány napba is beletelik, mire fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot. Emiatt szíves türelmét kérjük, és javasoljuk a mielőbbi jelentkezést, hogy legyen időnk nyugodtan kivárni azt az 1-2 hetet, mire konzultációra kerülhet sor.

Ingyenes konzultációnkra az alábbi gombra kattintva küldheti el igényét. Kollégáink amint tudják, felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a részleteket. A kapcsolatfelvételre minden esetben sor kerül, kollégáink látják a rendszerben a jelentkezést. Ez azonban olykor beletelhet némi időbe (akár egy-két hét is lehet), ezért kérjük, mielőbb küldje el igényét ingyenes szülési tanácsadásra.

 

A konzultáció során segítünk meghatározni azokat a szükségleteket, amelyek alapján már abban is tudunk segíteni, hogy mely csomag lenne a legideálisabb az Önök számára. Csomagjaink tartalmát és árát szintén a fenti gombra kattintva érhetik el.

Szobáink

Kórházunkban lehetőség van arra, hogy a családnak egy percre se kelljen elválnia egymástól a benntartózkodás alatt. Azonban családi szobáink kapacitástól függően kérhetők. Amennyiben korábban jelezte a családi szoba igényét, de a szüléskor mégsem tudtuk biztosítani, természetesen ennek díját jóváírjuk a csomagból. Erre csak akkor van lehetőség, ha a telítettség miatt nem áll módunkban szobát biztosítani. Amennyiben a szerződésben családi szoba szerepel, van is kapacitásunk, de mégsem élnek vele, úgy nem tudjuk a szoba árát levonni a végösszegből.

Alap esetben kétágyas szobákban történik az elhelyezés, ahol az újdonsült anyukák megoszthatják tapasztalataikat, vagy akár segítséget is kérhetnek egymástól. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik, így kényelmesen és könnyen elérhető az illemhelyiség. Ez nagy kincs, amikor az esetleges császármetszés után még nem olyan könnyű a mozgás. Ilyenkor jól jön, ha nem kell nagy távolságokat megtenni a tisztálkodás kedvéért.

A baba fürdetése azonban nem itt történik, hanem az újszülött ellátó részlegünkön. Itt található kényelmes magasságban babafürdető kád, illetve minden olyan eszköz, amire a babának szüksége van (krém, pelenka, tiszta ruha). Kollégáink készséggel állnak az anyukák és apukák rendelkezésére, ha segítségre van szükségük a baba ellátásával kapcsolatban. Ha igénylik, megmutatják a fürdetést, a pelenkázást és az öltöztetést is.

A bent töltött éjszakák száma általában 2 vagy 2+1. Utóbbi esetben a plusz egy éjszaka orvosi javaslat alapján dől el. Ha a gyermekorvos vagy a szülészorvos úgy találja, hogy akár a baba, akár az anyuka miatt indokolt a benntartózkodás, akkor egyes csomagjaink díjmentesen tartalmazzák ezt a plusz éjszakát. Illetve amennyiben a szülés délután 5 óra után történik, úgy abban az esetben automatikusan érvénybe lép a 3. éjszaka, bármely csomagról legyen is szó. Azonban a Basic és Arany csomagunk csupán 2 éjszakát tartalmaz, így ezekben az esetekben plusz költséggel kell számolnunk a 3. éjszakára.

Mit hozzunk magunkkal?

A babák ritkán születnek meg a megjelölt napon. Jobb, ha a kismama felkészül mindenre, és már a szülés várható ideje előtt összekészíti mindazt, amire a kórházban neki és a babának szüksége lesz. Mit pakoljunk a táskába? Klinikánk – sok éves tapasztalattal – az itt olvasható kelengyét javasolja szüléshez és az utána következő napokra. Célszerű két táskába csomagolni. Az egyikbe a szülőszobán szükséges, a másikba az újszülött osztályon használt dolgok kerüljenek.

Anyának Apának Babának
Személyes okmányok, papírok papucs A nálunk születő kisbabák benttartózkodásához szükséges eszközöket (fürdető, ruha, pelanka, stb.) biztosítjuk, a szülőknek nem szükséges semmit hozni. Természetesen ha szeretnék hozhatnak mindenből sajátot az újszülött számára.
A hazaútra és ha szeretnék akkor a fotózásra kérjük hozzanak saját ruhácskát, felszerelést (takaró, évszaknak, időjárásnak megfelelő öltözet.
Anyakönyvezéshez:
Házasság esetén:

 - anya és apa személyi igazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldala fénymásolatban
 - házassági anyakönyvi kivonat másolat (2014.07.01. előtt kötött házasságok esetén szükséges az eredeti)

Apai elismerő nyilatkozat esetén:
 - anya és apa személyi igazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldala fénymásolatban
 - eredeti apasági nyilatkozat

Házasságon kívül reprodukciós eljárásból született gyermek esetén:
 - eredeti orvosi igazolás az eljárásban résztvevőkről
 - szülök közötti névmegállapodás a gyermek vezetéknevéről (anyakönyvvezető előtt született, közjegyzői okiratba foglalt vagy két tanúval ellátott kézzel írt együttes nyilatkozat)
 - kényelmes váltóöltözet vagy pizsama
 - benttartózkodáshoz szükséges higiéniai szerek
 - ásványvíz, szendvics
 
Kelengye:
 - 2 pár papucs
 - 2 db kisebb törölköző
 - 3-4 db nagyobb törölköző
 - TENA extra vagy super betét
 - eldobható bugyi
 - szőlőcukor, tejcsokoládé
 - 3-4 db kismama hálóing (melyre kicserélik a szülőszobában kapottat)
 - kismama melltartó
 - köntös
 - higiéniai csomag
 - ha van akkor fejőgép - használatát a szoptatási tanácsadók egyike vagy újszülött ápoló kolléganőnk megtanítja
   

 

Az anyakönyvezés / Birth registration

Az anyakönyvezéshez az alábbi dokumentumokra van szükség (az anyakönyvezetőnek az okiratok eredeti példányát látnia kell, amelyet a gyermekük születési anyakönyvi kivonatával együtt visszaadnak Önöknek):

Magyar állampolgárság esetén az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal a kórházba:

 • Kérjük a kedves szülőket, hogy a születendő gyermek anyakönyvi dokumentumainak elkészültéhez legyenek kedvesek mindkét szülő személyi igazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldalának fénymásolatát, valamint a 2014.07. hónap után kötött házasságok esetén a házassági anyakönyvi kivonatot fénymásolatát előkészíteni és a szüléskor magukkal hozni, hogy a folyamat – a jogszabályoknak megfelelően – minél hamarabb és zökkenőmentesen el tudjon indulni. (Abban az esetben, ha a házasságkötés 2014.07. hónap előtt történt, úgy szükséges benyújtani az Anyakönyvi hivatal felé az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot, melyet a gyermek születési anyakönyvi kivonatával együtt postai úton visszajuttat a szülőknek.)
 • Amennyiben a gyermeket teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal kívánják anyakönyvezni, úgy a személyi igazolvány és lakcím kártya mindkét oldalának másolatán kívül, ezen dokumentumra eredetiben van szükség.
 • Abban az esetben, ha a gyermek házasságon kívül reproduktív eljárás eredményeként jön világra, úgy szükséges a fentebb említett okmányok mindkét oldalának másolatán túl eredetiben egy közjegyző előtt tett nyilatkozat a tekintetben, hogy a szülők reprodukciós eljárásban vesznek részt, valamint az eljárást vezető orvos igazolására a gyermek várható születési idejéről és magáról az eljárás megvalósulásáról, és egy mindkét szülő aláírását tartalmazó „névmegállapodásra” melyből egyértelműen kiderül a gyermek szülők által választott vezetékneve.

For foreign citizens / Külföldi állampolgárság esetén:

Dear Parents!

Congratulations on the arrival of your baby!

The birth registation of your child will be done by the Mayors’s office of the XIII. district (1135 Budapest, Béke tér 1.), based on the protocol of the hospital.

If you have any question or problem, you can call the office.

Phone number:           06-1-452-4350

Monday:         13:30-18:00

Wednesday:    08:00-16:30

Friday:             08:00-11:30

Administrator:            Hedvid Pintér

In order to have a birth of your child registered you have to take the following documents either to hospital:

 • passport, residens permit and address card of father and mother
 • attested Hungarian translation of your marriage certificate (you can make it at: Office Bajza u. 52. Budapest - The original version of the attested translation of the marriage certificate will not get back. It will handeled by the Mayor’s office.)
 • the last permanent foreign address of mother/father (If the mother/father has not official red and green hungarian address card. It’s enough in words. The process not need any document about it.)
 • permission birth registration of the newborn's name from your embassy

 

You will get the baby’s Birth Certificate by post within 2-3 weeks.

We would like to wish you all the best!

 

Parkolás

A Nyírő Gyula - OPAI területén fizető parkolás működik, amely sajnos a TritonLife Róbert Magánkórház ügyfeleire is érvényes, ha az intézmény területén kívánnak parkolni.

A Lehel utcai portán történő behajtáskor kapott parkolójegyet a bejárattal szemben lévő Jász utcai kijáraton történő távozás előtt a kijárat közelében bal oldalon elhelyezett fizető automatáknál félreállva lehet érvényesíteni. A kihajtás csak érvényesített jeggyel lehetséges.

Bejárat: Lehel utca 59. (mindkét irányból be lehet fordulni)

Kijárat: Jász utca felé

Áfás számla igény esetén a kijáratnál az őröknél lehet a parkolási díjat rendezni és számlát igényelni.

Egyszeri behajtási díj, ami egy óra parkolást tesz lehetővé: 500 Ft.

Minden további óra: 500 Ft.

A kórház területére behajtó és 10 percen belül távozó gépjárművek parkolási díja ingyenes, melyet nem a fizető automatánál, hanem a kijáratnál lévő, közvetlenül a sorompó mellett található vonalkódos leolvasóhoz érintve lehet érvényesíteni. A kórház területén nincs lehetőség napijegy vagy bérlet vásárlására. Hosszabb ideig tartó parkolás esetén javasoljuk a környező utcákban kedvezőbb díjjal igénybe vehető közterületi parkolást, vagy a környéken található fizető parkolókat igénybe venni.