Legfontosabb tudnivalók a szüléshez

Minden szülő életében nagy esemény, ha új családtag érkezik. Természetes, hogy mindent jól szeretnénk csinálni és a legjobbat akarjuk születendő gyermekünknek. Annyit elárulhatunk, hogy ez egy szubjektív törekvés, mindenki mást tart jónak és mindenki máshogy szeretné csinálni. Ez így van rendjén. A TritonLife Róbert Magánkórház szeretné támogatni a kismamákat saját vágyaik megvalósításában. Biztosítjuk azt a támaszt, amellyel az egyéni elképzelések és a tapasztalatokon alapuló tények egymást kiegészítve teremthetik meg a legkomfortosabb és legbiztonságosabb környezetet a baba megszületéséhez.

Hogyan tudom a TritonLife Róbert Magánkórházban világra hozni gyermekem?

Ha a várandósság első pillanataitól kezdve megtisztel minket bizalmával, akkor elég sok információ birtokába juthat, mire a szülésre kerül sor. Azonban még így is akadnak olyan kérdések, amiket elfelejtünk megkérdezni orvosunktól, hiszen elvonja a figyelmünket, hogy az ultrahang felvételen éppen ránk mosolyog kicsi magzatunk.

Amennyiben intézményünkben történik a várandósgondozás,

 • akkor az orvosunk által meghatározott vizsgálatokon túl szükség van egy szülési szerződésre. Ez a várandósság bármely időszakában megköthető, de érdemes akkor bejelentkeznünk szüléscsomag konzultációra, amikor már körülbelül tisztázódtak a szüléssel kapcsolatos igényeink.
 • 37. gesztációs héten szükség van egy aneszteziológiai vizsgálatra. Akkor is, ha hüvelyi szülésre készülünk. Maximális biztonságra törekszünk, így minden kismamának kötelező részt venni ezen a vizsgálaton. Ez a vizsgálat akkor is kötelező, ha a várandósgondozás nem intézményünkben történik.
 • intézményünk jelenleg a 35. gesztációs héttől tudja fogadni a kismamákat, ugyanis koraszülött intenzív osztályunk biztonságos közeget nyújt az első napok, hetek nehézségei esetén is. 

Amennyiben nem intézményünkben történik a várandósgondozás,

 • és választott orvosa sincs az intézményben, akkor kérjük, foglaljon időpontot szülésengedélyeztetésre szülész-nőgyógyász kollégánk egyikéhez online vagy a +36 70 659 8888-as telefonszámon. Erre azért van szükség, hogy fel tudjunk készülni az Ön fogadására és tisztában legyünk várandósságának állapotával
 • ha van választott orvosa, aki rendszeresen vezet szülést a TritonLife Róbert Magánkórházban, akkor nincs szükségünk a szülés engedélyeztetésére, ugyanis a szakember tudja az Önről tudni érdemes információkat és ő folyamatos kapcsolatban áll kórházunkkal
 • ebben az esetben is szükség lesz szülési szerződésre, melyre mielőbb érdemes időpontot egyeztetni.
 • kialakítottunk egy csomagajánlatot azon kismamáknak, akik nem intézményünkben végeztetik várandósgondozásukat. A PreBirth csomagok azt a célt szolgálják, hogy a szülés előtt kötelezően vagy ajánlottan igénybe vehető szolgáltatásokat foglalják magukban:

PreBirth csomag

Szülésznői konzultáió (60 perc)
Szülésengedélyeztetés/szülész-nőgyógyász szakorvosi vizsgálat
CTG bérlet
Aneszteziológiai vizsgálat

 PreBirth Plus csomag

Szülésznői konzultáió
Szülésengedélyeztetés/szülész-nőgyógyász szakorvosi vizsgálat
36. heti laborvizsgálat
CTG bérlet
Aneszteziológiai vizsgálat
Akut szülészeti-nőgyógyászati vizsgálat

Várandósgondozási csomagok

Kórházunkban lehetőség van várandósgondozási csomagok vásárlására is. Ezek minden olyan vizsgálatot tartalmaznak - terhesség kockázati fokától függően - amelyeket mindenképpen javasolt elvégeztetni. A csomagok tartalmát és árát az alábbi gombra kattintva tekintheti meg. Az oldalon kérheti ingyenes konzultációnkat, ha érdekli a csomagok valamelyike.

 

A szülési szerződés és csomagok

Ez a dokumentum azt a célt szolgálja, hogy együtt megtervezzük a szülésnél fennálló igényeket és ez mind az Önök, mind a mi számunkra valamlyest tervezhetővé tegye az ellátást. Mivel nagyon sok kismamánk bizalmát élvezhetjük, elképzelhető, hogy néhány napba is beletelik, mire fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot. Emiatt szíves türelmét kérjük, és javasoljuk a közvetlen online jelentkezést, hogy mindenre legyen idő.

Ingyenes konzultációnkra az alábbi gombra kattintva küldheti el igényét vagy foglalhat közvetlenül időpontot videókonzultációnkra.

A konzultáció során segítünk meghatározni azokat a szükségleteket, amelyek alapján már abban is tudunk segíteni, hogy mely csomag lenne a legideálisabb az Önök számára. Csomagjaink tartalmát és árát szintén a fenti gombra kattintva érhetik el.

A gyermekágyas időszak

Kórházunkban lehetőség van arra, hogy a családnak egy percre se kelljen elválnia egymástól a benntartózkodás alatt. Azonban családi szobáink kapacitástól függően kérhetők. Amennyiben korábban jelezte a családi szoba igényét, de a szüléskor mégsem tudtuk biztosítani, természetesen ennek díját jóváírjuk a csomagból. Erre csak akkor van lehetőség, ha a telítettség miatt nem áll módunkban szobát biztosítani. Amennyiben a szerződésben családi szoba szerepel, van is kapacitásunk, de mégsem élnek vele, úgy nem tudjuk a szoba árát levonni a végösszegből.

Alap esetben kétágyas szobákban történik az elhelyezés, ahol az újdonsült anyukák megoszthatják tapasztalataikat, vagy akár segítséget is kérhetnek egymástól. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik, így kényelmesen és könnyen elérhető az illemhelyiség. Ez nagy kincs, amikor az esetleges császármetszés után még nem olyan könnyű a mozgás. Ilyenkor jól jön, ha nem kell nagy távolságokat megtenni a tisztálkodás kedvéért.

A baba fürdetése azonban nem itt történik, hanem az újszülött ellátó részlegünkön. Itt található kényelmes magasságban babafürdető kád, illetve minden olyan eszköz, amire a babának szüksége van (krém, pelenka, tiszta ruha). Kollégáink készséggel állnak az anyukák és apukák rendelkezésére, ha segítségre van szükségük a baba ellátásával kapcsolatban. Ha igénylik, megmutatják a fürdetést, a pelenkázást és az öltöztetést is.

A bent töltött éjszakák száma általában 2 vagy 2+1. Utóbbi esetben a plusz egy éjszaka orvosi javaslat alapján dől el. Ha a gyermekorvos vagy a szülészorvos úgy találja, hogy akár a baba, akár az anyuka érdekében indokolt a benntartózkodás, akkor egyes csomagjaink díjmentesen tartalmazzák ezt a plusz éjszakát.

Amennyiben a szülés délután 17:00 óra és reggel 5:00 között történik, úgy abban az esetben automatikusan érvénybe lép a 3. éjszaka, bármely csomagról legyen is szó. Azonban a Basic és Arany csomagunk csupán 2 éjszakát tartalmaz, így ezekben az esetekben plusz költséggel kell számolnunk a 3. éjszakára.

Mit hozzunk magunkkal?

A babák ritkán születnek meg a megjelölt napon. Jobb, ha a kismama felkészül mindenre, és már a szülés várható ideje előtt összekészíti mindazt, amire a kórházban neki és a babának szüksége lesz. Mit pakoljunk a táskába? Klinikánk – sok éves tapasztalattal – az itt olvasható kelengyét javasolja szüléshez és az utána következő napokra. Célszerű két táskába csomagolni. Az egyikbe a szülőszobán szükséges, a másikba az újszülött osztályon használt dolgok kerüljenek.

Anyának Apának Babának
Személyes okmányok, papírok papucs A nálunk születő kisbabák benttartózkodásához szükséges eszközöket (fürdető, ruha, pelanka, stb.) biztosítjuk, a szülőknek nem szükséges semmit hozni. Természetesen ha szeretnék hozhatnak mindenből sajátot az újszülött számára.
A hazaútra és ha szeretnék akkor a fotózásra kérjük hozzanak saját ruhácskát, felszerelést (takaró, évszaknak, időjárásnak megfelelő öltözet.
Anyakönyvezéshez:
Házasság esetén:
 - anya és apa személyi igazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldala fénymásolatban
 - házassági anyakönyvi kivonat másolat (2014.07.01. előtt kötött házasságok esetén szükséges az eredeti)
Apai elismerő nyilatkozat esetén:
 - anya és apa személyi igazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldala fénymásolatban
 - eredeti apasági nyilatkozat
Házasságon kívül reprodukciós eljárásból született gyermek esetén:
 - eredeti orvosi igazolás az eljárásban résztvevőkről
 - szülök közötti névmegállapodás a gyermek vezetéknevéről (anyakönyvvezető előtt született, közjegyzői okiratba foglalt vagy két tanúval ellátott kézzel írt együttes nyilatkozat)
 - kényelmes váltóöltözet vagy pizsama
 - benttartózkodáshoz szükséges higiéniai szerek
 - ásványvíz, szendvics
 
Kelengye:
 - 2 pár papucs
 - 2 db kisebb törölköző
 - 3-4 db nagyobb törölköző
 - TENA extra vagy super betét
 - eldobható bugyi
 - szőlőcukor, tejcsokoládé
 - 3-4 db kismama hálóing (melyre kicserélik a szülőszobában kapottat)
 - kismama melltartó
 - köntös
 - higiéniai csomag
 - ha van akkor fejőgép - használatát a szoptatási tanácsadók egyike vagy újszülött ápoló kolléganőnk megtanítja
   

Az anyakönyvezés / Birth registration

Az anyakönyvezéshez az alábbi dokumentumokra van szükség (az anyakönyvezetőnek az okiratok eredeti példányát látnia kell, amelyet a gyermekük születési anyakönyvi kivonatával együtt visszaadnak Önöknek):

Magyar állampolgárság esetén az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal a kórházba:

 • Kérjük a kedves szülőket, hogy a születendő gyermek anyakönyvi dokumentumainak elkészültéhez legyenek kedvesek mindkét szülő személyi igazolványának és lakcímkártyájának mindkét oldalának fénymásolatát, valamint a 2014.07. hónap után kötött házasságok esetén a házassági anyakönyvi kivonatot fénymásolatát előkészíteni és a szüléskor magukkal hozni, hogy a folyamat – a jogszabályoknak megfelelően – minél hamarabb és zökkenőmentesen el tudjon indulni. (Abban az esetben, ha a házasságkötés 2014.07. hónap előtt történt, úgy szükséges benyújtani az Anyakönyvi hivatal felé az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot, melyet a gyermek születési anyakönyvi kivonatával együtt postai úton visszajuttat a szülőknek.)
 • Amennyiben a gyermeket teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal kívánják anyakönyvezni, úgy a személyi igazolvány és lakcím kártya mindkét oldalának másolatán kívül, ezen dokumentumra eredetiben van szükség.
 • Abban az esetben, ha a gyermek házasságon kívül reproduktív eljárás eredményeként jön világra, úgy szükséges a fentebb említett okmányok mindkét oldalának másolatán túl eredetiben egy közjegyző előtt tett nyilatkozat a tekintetben, hogy a szülők reprodukciós eljárásban vesznek részt, valamint az eljárást vezető orvos igazolására a gyermek várható születési idejéről és magáról az eljárás megvalósulásáról, és egy mindkét szülő aláírását tartalmazó „névmegállapodásra” melyből egyértelműen kiderül a gyermek szülők által választott vezetékneve.

Külföldi állampolgárság esetén / For foreign citizens:

Dear Parents!

Congratulations on the arrival of your baby!

The birth registation of your child will be done by the Mayors’s office of the XIII. district (1135 Budapest, Béke tér 1.), based on the protocol of the hospital.

If you have any question or problem, you can call the office.

Phone number: 06-1-452-4350

Monday:         13:30-18:00

Wednesday:    08:00-16:30

Friday:             08:00-11:30

Administrator:            Hedvig Pintér

In order to have a birth of your child registered you have to take the following documents either to hospital:

 • passport, residens permit and address card of father and mother
 • attested Hungarian translation of your marriage certificate (you can make it at: Office Bajza u. 52. Budapest - The original version of the attested translation of the marriage certificate will not get back. It will handeled by the Mayor’s office.)
 • the last permanent foreign address of mother/father (If the mother/father has not official red and green hungarian address card. It’s enough in words. The process not need any document about it.)
 • permission birth registration of the newborn's name from your embassy

You will get the baby’s Birth Certificate by post within 2-3 weeks.

We would like to wish you all the best!

Parkolás

A Nyírő Gyula - OPAI területén fizető parkolás működik, amely sajnos a TritonLife Róbert Magánkórház ügyfeleire is érvényes, ha az intézmény területén kívánnak parkolni.

A Lehel utcai portán történő behajtáskor kapott parkolójegyet a bejárattal szemben lévő Jász utcai kijáraton történő távozás előtt a kijárat közelében bal oldalon elhelyezett fizető automatáknál félreállva lehet érvényesíteni. A kihajtás csak érvényesített jeggyel lehetséges.

Bejárat: Lehel utca 59. (mindkét irányból be lehet fordulni)

Kijárat: Jász utca felé

Áfás számla igény esetén a kijáratnál az őröknél lehet a parkolási díjat rendezni és számlát igényelni.

Parkolási díj 650 Ft/óra

A kórház területére behajtó és 10 percen belül távozó gépjárművek parkolási díja ingyenes, melyet nem a fizető automatánál, hanem a kijáratnál lévő, közvetlenül a sorompó mellett található vonalkódos leolvasóhoz érintve lehet érvényesíteni. A kórház területén nincs lehetőség napijegy vagy bérlet vásárlására. Hosszabb ideig tartó parkolás esetén javasoljuk a környező utcákban kedvezőbb díjjal igénybe vehető közterületi parkolást, vagy a környéken található fizető parkolókat igénybe venni.

Szülészeti gyakori kérdések
Szülészeti gyakori kérdések

 

Milyen kötelező vizsgálatokat kell elvégeztetni a szülés előtt?

 • amennyiben nem intézményünkben történik a várandósgondozás: szülésengedélyeztetés
 • aneszteziológiai vizsgálat
 • CTG vizsgálatok

Figyelmükbe ajánljuk ezzel kapcsolatban PreBirth csomagjainkat, melyeket abban az esetben érdemes választani, ha a várandósgondozás más intézményben zajlik.

Szerződéskötés folyamata

 1. Kérjük foglaljon időpontot online vagy telefonon videókonzultációnkra, ahol értékesítő kollégáinkkal egyeztetni tudják az igényeket
 2. A kiválasztott időpont előtt pár perccel kollégáink küldenek egy linket a jelentkezéskor megadott email címre, ahol a videókonzultáció megvalósulhat. A konzultáció időtartama maximum 30 perc.
 3. A konzultáción egyeztetettek alapján kollégáink elkészítik a megadott adatok és információk alapján a szülési szerződés tervezetét, amelyet a megadott email címre küldenek el elektronikus formában.
 4. A dokumentumok aláírására 5 munkanap áll rendelkezésre, amelyet szkennelve vagy AVDH-val hitelesítve is elfogadunk.
 5. A szülési alap csomagár 30%-ról előleg számlát küldünk, amely befizetésére 3 munkanap áll rendelkezésre. Eddig az időtartamig tudjuk fenntartani az árajánlatot, a határidő letelte után fenntartjuk az árváltoztatás jogát. Egészségpénztári számlával, illetve részletfizetéssel kapcsolatos igényét kérjük, a konzultáció során jelezze.
 6. A sikeres aláírás és befizetés után szeretettel várjuk szülésre.

Van-e jelentősége, hogy kihez foglalunk szüléscsomag konzultációs időpontot?

Nincs jelentősége, akinek az időpontja alkalmasabb a kismama számára.

Kaphat-e költségkalkulációt a kismama a szüléscsomagról?

Természetesen van rá lehetőség

Részletfizetésnek mi a menete?

A csomag 30%-a előlegként fizetendő, amit egy 30.000 Ft-oa adminisztrációs költség egészít ki.

A csomag 20%-a és a kiegészítő szolgáltatások ára, a távozáskor fizetendő.

A csomag 50%-a 12 részletben utólag, havonta fizetendő (melyeket plusz adminisztrációs díjak terhelnek)

Fizetési módok

Kórházunkban valamennyi fizetési módra lehetőség van: bankkártyás, készpénzes, egészségpénztári kártyás, átutalásos. Ezekről kérjük, hogy értékesítő kollégáinkkal egyeztessen.

Lehet-e még orvost választani 30. hétig?

A várandósság ideje alatt, bármikor lehet orvost választani, amennyiben a kiválasztott orvos vállalja. Ehhez javasoljuk, hogy a szimpatikus orvoshoz foglaljon vizsgálati időpontot, melynek során alaposabban megismerkedhetnek. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez nem helyettesíti a szülésengedélyeztetést.

Ha azonban megtörténik az orvos választás, a szülésengedélyeztetés folyamata ugyan csak megtörténik. 

Ha az orvos választáshoz segítségre lenne szüksége, javasoljuk a szülésznői konzultációt, illetve szülésfelkészítő előadásainkat. 

Mikor van szükség szülés engedélyeztetésre?

Abban az esetben, ha valaki nem választ orvost a szüléshez és a várandósgondozás enm intézményünkben történik.

Ha valakinek még nincs orvosa, de szeretne orvost választani, akkor az ismerkedő, első vizsgálatot nem szülésengedélyeztetésnek nevezzük.

Meg lehet-e nézni a kórházat?

Igen, a szülésznői konzultáció vagy a szülésfelkészítő előadás keretén belül van lehetőség megtekinteni a szülészetet, illetve egyeztetni a felmerülő szakmai kérdésekről.

Előfordulhat-e, hogy nem tudjuk biztosítani a szerződésben foglalt egy ágyas illetve családi szobát?

Amióta bővítettük osztályunkat és plusz szobákat alakítottunk ki, nem volt példa rá, hogy ne tudtunk volna megfelelő szobát biztosítani. De kizárni ennek lehetőségét nem tudjuk, hiszen a szülések megindulása kiszámíthatatlan.

Éjszakák számítása

A Basic és Arany csomag 2 éjszakát tartalmaz. Tehát, ha szülésindításra vagy éjszakai szülésre kerül sor, akkor automatikusan életbe lép egy 0. éjszaka is, amit nem tartalmaznak ezek a csomagok, így ezekben az esetekben plusz költséggel kell számolni.

A Platina csomag +1 éjszakája miatt a 0. vagy a 3. éjszaka még ingyenesen igénybe vehető, ha indokolt orvosilag.

A Gyémánt csomagban korlátlan éjszaka van, ezért orvosi indok esetén annyit tölthet bent a család, amennyi szükséges.

Hányadik héttől lehet a TritonLife-ban szülni?

A 35. gesztációs héttől.

Mit érdemes magunkkal vinni a kórházba?

Ehhez kérjük, tekintse meg kelengye listánkat a weboldalunkon.

Milyen esetekben szállítják el a kisbabát?

Betöltött 35. héttől tudunk szülést fogadni. Átszállítás akkor történik, ha olyan probléma áll fenn, amely valamilyen tartós kezelést igényel. Ilyenkor mindig olyan intézménybe történik a szállítás, ahol az adott probléma ellátásához a legnagyobb felszereltséggel rendelkeznek.

Intézményünk képes ellátni a sürgős beavatkozást igénylő eseteket a 35. hét után. Ha nem áll fenn olyan körülmény, amely túlmutat a koraszülöttség tényén (például valamilyen szervi rendellenesség), nem feltétlenül van szükség átszállításra. Ezekben az esetekben szakembergárdánk mindig személyre szabottan dönt a további teendőkről, amelyről a családot is tájékoztatja.

Van-e lehetőség SMA szűrést csináltatni?

Van lehetőség erre a kórházunkban, jelenlegi listaára 25.000 Ft (2024)

Szabad-e császármetszést végezni anyai kérésre?

Igen, van erre lehetőség

Bent lehet-e az apa a császármetszés ideje alatt?

Igen.

Mit tartalmaz az ajándékcsomag, amelyet a szülészete kapnak az édesanyák?

 • pelenka tartó
 • szundikendő
 • textil pelenka
 • hónapkártyák
 • baba takaró
 • vászon táska

 

Mi a különbség a szülési csomagok között?

a. Szülési és egyéb csomagjainkról részletes leírást talál weboldalunkon

b. Amennyiben további kérdései lennének, a weboldalon található Jelentkezem gombra kattintva, a jelentkezési adatlapot kitöltve tud kapcsolatba lépni kollégáinkkal akik keresni fogják Önt és segítenek a további kérdések megválaszolásában.

Mit tartalmaz a Basic szüléscsomag?

 • szülés ügyeletes orvossal és szülésznővel
 • kétágyas szobában történő elhelyezéssel 2 éjszakára
 • nem bővíthető kiegészítő szolgáltatásokkal

Mit tartalmaz az Arany szüléscsomag?

 • szülés ügyeletes orvossal és szülésznővel
 • kétágyas szobában történő elhelyezéssel 2 éjszakára
 • bármilyen kiegészítő szolgáltatással bővíthető a csomag
 • osztályos pszichológus és gyógytornász
 • Basic T-DOC előfizetés
 • 10% kedvezmény a gyermekcsomagokból

Mit tartalmaz a Platina csomag?

 • ügyeletes orvos
 • választott szülésznő
 • PICII ellátási biztosíték
 • kétágyas szobában történő elhelyezés 2+1 éjszakára (+1 szükség esetén)
 • kiegészítő szolgáltatások féláron vehetőek igénybe
 • osztályos pszichológus és gyógytornász
 • Optimum T-Doc előfizetés
 • 10% kedvezmény a gyermekcsomagokból

Mit tartalmaz a Gyémánt csomag?

 • választott orvos
 • választott szülésznő
 • PICII ellátási biztosíték
 • családi/egyágyas szobában történő elhelyezés 2+korlátlan éjszakával
 • osztályos pszichológus és gyógytornász
 • Prémium T-DOC előfizetés
 • 10% kedvezmény a gyermekcsomagokból
 • ajándék fülbelövés

Mit tartalmaz a Standard várandósgondozási csomag?

 • kötelező várandósgondozási vizsgálatok hétről hétre (szülész-nőgyógyászoknál) a 39. hétig
 • alap laborvizsgálatok
 • terhességi toxémia szűrés
 • kombinált teszt
 • 1. 2. és 3. trimeszteri genetikai vizsgálatok
 • aneszteziológiai vizsgálat
 • első CTG vizsgálat + szükség esetén vizelet és vérvizsgálat

Mit tartalmaz a Prémium várandósgondozási csomag?

 • kötelező várandósgondozási vizsgálatok hétről hétre (szülész-nőgyógyászoknál) a 40. hétig
 • alap laborvizsgálatok
 • terhességi toxémia szűrés
 • kombinált teszt
 • vércukor terhelés vizsgálat
 • szülésznői konzultáció
 • CTG bérlet
 • 1. 2. és 3. trimeszteri genetikai vizsgálatok
 • aneszteziológiai vizsgálat

Mit tartalmaz az Extra várandósgondozási csomag?

 • kötelező várandósgondozási vizsgálatok hétről hétre (szülész-nőgyógyászoknál) a szülésig
 • kiterjesztett laborvizsgálatok
 • genetikai tanácsadás
 • PrenaTest Alap
 • vércukor terhelés vizsgálat
 • kismama torna, állapotfelmérés
 • magzati szívultrahang vizsgálat
 • 5D babamozi
 • diabetológiai konzultáció
 • endokrinológiai konzultáció
 • pszichológiai konzultáció
 • szülésznői konzultáció
 • CTG bérlet
 • 1. 2. és 3. trimeszteri genetikai vizsgálatok
 • aneszteziológiai vizsgálat