Colonoscopia (vastagbéltükrözés) altatásban

115 000 Ft
Bár többféle módszer alkalmas a vastagbélrák szűrésére, a legjobb a kolonoszkópia vagy vastagbél-tükrözés. Az itt használt endoszkóp olyan műszer, mely a végén található chip-kamera segítségével készít mozgóképet a bél belső felszínéről, melyet az orvos számítógép monitorán lát, nagyítva. Az endoszkóp munkacsatornájába miniatűr eszközök (fogó, hurok) vezethetők. Az orvos az endoszkóp segítségével tüzetesen áttanulmányozhatja a vastagbél állapotát, és ezzel egy időben eltávolíthatja az ott felfedezett polipokat, valamint szövetmintát vehet. Ezzel a vizsgálattal mind a vastagbél-, mind a végbélrák szűrhető.
 

Altatásban
Ha elképzeljük, hogy valaki körül szeretne nézni a vastagbelünkben, biztosan nem kerülünk örömteli hangulatba. Ezt persze tudják az orvosok is, így felajánlják az altatás lehetőségét. A művelet nagyjából 10-20 percig tart, utána javasolt egy kis pihenés, de a páciens a saját lábán távozhat. Vezetni nem szabad közvetlenül kolonoszkópia után, ezen kívül nincs más korlátozás. A vizsgálatot megelőző napon hashajtó használata szükséges, és sok folyadék fogyasztása, hogy az orvos értékelhető képet kapjon. A vizsgálat után javasolt sokat inni, hogy az előző nap elvesztett folyadékot pótolja a páciens. Azt, hogy lehetséges-e altatás, az is befolyásolja, hogy vannak-e a páciensnek kísérőbetegségei, amelyek ebből a szempontból rizikófaktornak számítanak. Ez utóbbi esetben külön konzultációra van szükség az intézmény aneszteziológusával a vizsgálat előtti napokban. Az aneszteziológiai ambulancián vérvételre kerül sor, valamint megvizsgálja a beteget az altató orvos is.
 
Az altatásban történő kolonoszkópiához szükséges egy gasztroenterológiai konzultáció, illetve egy aneszteziológiai vizsgálat. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban kiderüljön, hogy problémamentesen elvégezhető a vizsgálat, összeállítottunk egy KÉRDŐÍVETEnnek kitöltése azért javasolt, hogy megállapítsuk az előzetes orvosi konzultációk szükségességét. A kérdőív beérkezését követő 3 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk a további teendőkről.
Előzzük meg!

Egyetlen szűrővizsgálat még nem garancia arra, hogy biztonságban leszünk életünk végéig. Ám szerencsére elég 3-5 évente ismételni a vizsgálatot, ugyanis ennyi idő alatt fejlődhet ki daganat a bélben kialakult polipokból. A szűrővizsgálaton kívül is tehetünk a megelőzésért. A vastagbélrák civilizációs betegség, főként az egészségtelen táplálkozás fokozza az esélyét. Sok gyümölcs, zöldség fogyasztása, a rendszeres testmozgás, a túlsúly elkerülése segít, hogy elkerüljük a bajt!

A béltisztító készítmény használati utasításáért kattintson IDE.