Köldöksérv műtét

Sérvnek nevezzük bármely hasi zsigeri szervnek (bélfodor, vékony- vagy vastagbél) veleszületett vagy az élet során kialakult nyíláson történő kitüremkedését. Itt hiányzik, vagy széttolódik a hasfal izomzata és csupán a hashártya képez ellenállást a hasűri nyomással szemben. A köldöksérv a köldökgyűrű széttolódása miatt alakul ki, Okai leggyakrabban a terhesség és a testsúlyváltozás, alkotó részei a sérvkapu, a sérvtömlő és a sérvtartalom.

köldöksérv


Köldöksérv esetén nyitott műtét alkalmával a köldök alatt ejtett félköríves bőrmetszés után a köldököt felpreparáljuk alapjáról, majd kipreparáljuk a köldökgyűrűt. Ez alá szövetbarát hálót helyezünk, melyet öltésekkel rögzítünk, a sérvkaput felszívódó öltésekkel zárjuk és a köldököt  1-2 öltéssel rögzítjük a kívánt helyzetben. Jelentős nagyságú köldöksérv és sérvkapu esetén a köldököt el kell távolítani. Azonban a sérvkaput ebben az esetben is öltésekkel zárjuk és a varratokat hálóval tehermentesítjük. Bizonyos esetekben plasztikai köldök képzése lehetséges.

Tünetek

Sérv kialakulásakor a páciens húzó, égő, nyilalló, feszülő vagy nyomó fájdalmat érez, ezzel egy időben kisebb-nagyobb elődomborodás jelenik meg. A beteg panaszainak erőssége és a sérv nagysága nem mindig fedik egymást. Legtöbbször a nagy sérvek okoznak kevesebb panaszt, azonban nehezebbé teszik a műtéti rekonstrukciót és az elvékonyodott hasfali izomzat miatt a sérv kiújulása is gyakoribb.

Sérvműtét a Róbert Magánkórházban

A különféle sérvek miatt végzett műtét során Ön egy magánkórházi minőségéhez jut. A Róbert Magánkórház sebészeti részlegének elkötelezettsége három fő tényezőre irányul: az idő, a fájdalom és a biztonság.

A sérvműtétek különböző időtartamúak, de minimális vagy csillapítható fájdalommal járnak és a biztonságos elvégzésük legfőbb záloga az a szakmai csapat, amely Önt akkor körülveszi. A precíz műtői környezet, a korszerű technológia, a sebész, aki az elmúlt évtizedekben nagy számban végzett különböző sérvműtéteket igen nagy biztonsággal és a felkészült ápoló személyzet azok a tényezők, amelyek miatt temérdek gyógyulástörténet tanúi lehettünk már. Mindezek biztosítják azt, hogy a komfortos környezetben töltött éjszaka után az esetek nagy százalékában a másnapi kötéscserét követően otthonába távozhasson.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek