Lágyéksérv műtét

 

 

lágyéksérv

Sérvnek nevezzük bármely hasi zsigeri szervnek (bélfodor, vékony- vagy vastagbél) veleszületett vagy az élet során kialakult nyíláson történő kitüremkedését. Itt hiányzik, vagy széttolódik a hasfal izomzata és csupán a hashártya képez ellenállást a hasűri nyomással szemben. A lágyéksérv a lágyékhajlatban jelentkezik, az esetek kb. 25 %-ában kétoldali.

Lágyéksérv esetében laparoszkópos és nyitott megoldás lehetséges. Mindkét esetben szövetbarát hálót ültetünk be. A laparoszkópos eljárás előnyei között kiemelendő, hogy a kétoldali sérv ezzel a módszerrel eredményesen operálható, a rejtett (még tünetet nem okozó) ellenoldali sérv is felfedezhető, minimális a műtét utáni fájdalom, egy hét után már az aktivitás fokozható. Korábbi többszörös hasi műtét után azonban alkalmazhatósága kérdéses.

A nagy, a herezacskóba is terjedő lágyéksérv esetén csak nyitott műtét végezhető. Eredményessége megegyezik a laparoszkópos beavatkozással, azonban kétoldali sérv esetén egy műtéti beavatkozás során nem tanácsos alkalmazni.

Lágyéksérv műtét, Lichtenstein 1 oldal 599 000 Ft
Lágyéksérv műtét, Lichtenstein, 2 oldal 649 000 Ft
Lágyéksérv műtét, laparoszkópos, egyoldali 699 000 Ft
Lágyéksérv műtét , laparoszkópos, kétoldali 799 000 Ft

Tünetek

Sérv kialakulásakor a páciens húzó, égő, nyilalló, feszülő vagy nyomó fájdalmat érez, ezzel egy időben kisebb-nagyobb elődomborodás jelenik meg. A beteg panaszainak erőssége és a sérv nagysága nem mindig fedik egymást. Legtöbbször a nagy sérvek okoznak kevesebb panaszt, azonban nehezebbé teszik a műtéti rekonstrukciót és az elvékonyodott hasfali izomzat miatt a sérv kiújulása is gyakoribb.

Sérvműtét a TritonLife Róbert Magánkórházban

A különféle sérvek miatt végzett műtét során Ön egy magánkórházi minőségéhez jut. A Róbert Magánkórház sebészeti részlegének elkötelezettsége három fő tényezőre irányul: az idő, a fájdalom és a biztonság.

A sérvműtétek különböző időtartamúak, de minimális vagy csillapítható fájdalommal járnak és a biztonságos elvégzésük legfőbb záloga az a szakmai csapat, amely Önt akkor körülveszi. A precíz műtői környezet, a korszerű technológia, a sebész, aki az elmúlt évtizedekben nagy számban végzett különböző sérvműtéteket igen nagy biztonsággal és a felkészült ápoló személyzet azok a tényezők, amelyek miatt temérdek gyógyulástörténet tanúi lehettünk már. Mindezek biztosítják azt, hogy a komfortos környezetben töltött éjszaka után az esetek nagy százalékában a másnapi kötéscserét követően otthonába távozhasson.