2024. 10. 07

Sérvműtétek a TritonLife Magánkórházban

Milyen tünetek utalhatnak sérvre?

A sérv leggyakoribb tünetei közé tartozik a hasfalon vagy lágyéktájékon megjelenő duzzanat, amely gyakran fájdalommal jár, különösen erőkifejtés, köhögés vagy emelés során. További figyelmeztető jel lehet a hasfeszülés, a diszkomfortérzés, valamint az ismétlődő vagy állandó fájdalom, ami mozgásra vagy evés után erősödhet. A sérv súlyosabb esetben akár bélelzáródáshoz is vezethet, ezért fontos, hogy időben felismerjék és kezeljék.

Milyen típusú sérvek léteznek? 

Sérv akkor alakul ki, amikor a belső szervek a hasfal gyenge pontjain átnyomódnak, és kilépnek eredeti helyükről. A leggyakoribb típusok közé tartozik:

  • Lágyéksérv: A leggyakoribb forma, amely a lágyéktájon fordul elő.
  • Köldöksérv: A köldök körüli területen alakul ki, sok esetben várandós nőknél, de már gyermekkorunktól velünk együtt fejlődhet.
  • Hasfali sérv: Korábbi műtétek helyén kialakuló sérv, amely a hasfal gyengült részein jelentkezik.
  • Rekeszsérv: A gyomor egy része felcsúszik a mellkasba a rekeszizmon keresztül.

„A sérvműtétek esetében különösen fontos a személyre szabott megközelítés, hiszen a betegség mindenkinél másként jelentkezik. A laparoszkópos eljárásoknak köszönhetően a páciensek gyorsan felépülhetnek, és visszatérhetnek mindennapi életükhöz.”

Dr. Káposztás Zsolt, a „TritonLife Magánkórház Kaposvár” sebész főorvosa

A TritonLife Kapos Medical és a TritonLife Magánkórház sebész szakorvosai, köztük dr. Káposztás Zsolt, dr. László Attila, dr. Látrányi Balázs, dr. Lőte Sándor, dr. Somodi Krisztián, dr. Szatmári Gergely és dr. Ternyik László elkötelezettek abban, hogy a lehető legmagasabb színvonalú ellátást biztosítsák. A modern műtéti technikák nemcsak a felépülési időt csökkentik, hanem a komplikációk esélyét is minimálisra szorítják.

Mikor érdemes orvoshoz fordulni?

Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, fontos, hogy időben forduljon orvoshoz, mivel a sérvek idővel súlyosbodhatnak. Első körben kérjen időpontot a TritonLife Kapos Medical sebészeti szakrendeléseire, amely gyors diagnózist és korszerű megoldásokat kínál a páciensek számára, és rövid határidővel a TritonLife Magánkórházban elvégezhetőek a műtétek.
A TritonLife Kapos Medical és a TritonLife Magánkórház rövid várakozási idő mellett, kényelmes és modern környezetben biztosítja a teljes körű ellátást a kiváló szakemberek, a jó koordináció és kimagasló együttműködés eredményeként.

Amennyiben úgy érzi panasza van, hívja telefonon a +3620 515 2594, a +3620 245 8585, vagy a +3620 521 0277-es telefonszámok valamelyikét, vagy foglaljon időpontot sebészeti szakrendelésre honlapunkon, esetleg személyesen Kaposváron a Petőfi tér 2-3. szám alatt.