Gyermekpszichológiai videókonzultáció

Gyermekpszichológiai videókonzultáció

 

Csorba Emőke gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus

Csorba Emőke gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus az online felületen keresztül a szülők számára biztosít pszichológiai konzultációs lehetőséget. Szakemberünkkel megbeszélheti az aktuálisan tapasztalható nevelési nehézségeit és választ kaphat gyermeke viselkedésével, érzéseivel kapcsolatos kérdésekre. Emellett szakemberünk segít a jelenlegi járványhelyzet okozta lelki terhek oldásában és a konfliktusok csökkentése érdekében a nevelési stratégiák átalakításában. 

A szülőkonzultációk célja, hogy a szülők visszajelzést és támpontot kapjanak gyermekük viselkedésével kapcsolatban, a velük való kommunikáció gördülékenyebbé válhasson, és szülőként megerősödve állhassanak mellettük a mindennapokban.

 

FOGLALJON IDŐPONTOT ONLINE IDE KATTINTVA!

 

HOGYAN KÉSZÜLJÖN A KONZULTÁCIÓRA?

Kérjük, töltse ki fejlődési adatlapunkat, amelyet lehetősége lesz az online konzultációs térben feltölteni. Emellett szakemberünk munkáját és a konzultáció hatékonyságát segíti, ha számba veszi a tapasztalt nehézségeket, tüneteket és egy-egy példahelyzetre is visszaemlékszik, amikor azt gyermekén tapasztalta.

Az online szülőkonzultáció – akárcsak személyes találkozás esetén–a gyermeke jelenléte nélkül zajlik, így kérjük, erre tekintettel válasszon időpontot.

 

LEHETŐSÉG VAN-E A GYERMEKEK ONLINE PSZICHOLÓGIAI VIZSGÁLATÁRA?

Az online munka szűkebb lehetőségei mellett nem tudjuk biztosítani a gyermekek és serdülők egyéni pszichológiai vizsgálatát. Amennyiben a tapasztalt tünetek a szülőkonzultációk nyomán nem oldódnak megnyugtató mértékben, az ezzel kapcsolatos további teendőkről és lehetőségekről szakemberünk tájékoztatja Önöket.

 

MILYEN ÉLETKORÚ GYERMEKKEL ÉS MILYEN PROBLÉMÁK ESETÉN VÁRJUK JELENTKEZÉSÜKET?

Szakemberünk 2,5 és 14 év közötti gyermekekkel és az alábbi problémakörökkel kapcsolatos kérdések esetén várja bejelentkezésüket:

  • szobatisztasággal kapcsolatos kérdések (szoktatás, éjjeli és nappali enurézis)
  • közösségbe illeszkedés nehézségei óvodás és kisiskolás korban (elhúzódó beszoktatás, baráti kapcsolatok kialakításának nehézségei)
  • visszatérő félelmek, szorongások és ezekhez kötődő testi panaszok (el- és átalvás nehézségei, bizonyos helyzetektől való félelmek, hasfájás)
  • tanulással összefüggő érzelmi nehézségek (teljesítményszorongás, alacsony önbizalom)
  • otthoni viselkedési problémák (szófogadással, napirend tartással kapcsolatos nehézségek)
  • közösségi viselkedési problémák (magatartási gondok, kihágások)

FOGLALJON IDŐPONTOT ONLINE IDE KATTINTVA!