Hysteroscopia

méhtükrözés

Gyakran fordulnak hozzánk pácienseink hosszú ideje elhúzódó, ismeretlen hátterű panaszokkal. Elszenvedni tüneteket és nem ismerni azok okát az egyik legaggasztóbb állapot, sok fájdalommal, és a legrosszabbtól való félelemmel jár. Ezen panaszok okai részben a hiszteroszkópiával, méhtükrözéssel kideríthetők, s ettől kezdve kezelhetők. A beavatkozás mindössze egynapos kórházi benntartózkodást igényel.

 

Hysteroscopia (nagy, operatív) 459 000.00 Ft
Hysteroscopia (kis, operatív) 399 000.00 Ft
Hysteroscopia (nagy, operatív) - SENIOR 499 000.00 Ft

 

Mi az a hiszteroszkópia?

A hiszteroszkópia, a páciensek által méhtükrözésnek nevezett eljárás, az endoszkópos beavatkozások egyike, mégpedig a méhüreg diagnosztikai és gyógyító célú tükrözése. Különböző vérzési zavarok, meddőség, vetélési hajlam vagy ismeretlen eredetű alhasi panaszok okának tisztázására alkalmazzuk a hiszteroszkópiát, mint a napjainkban legkorszerűbbnek számító endoszkópos eljárások egyikét. Ezzel az operatív beavatkozással olyan elváltozásokat is képesek vagyunk beazonosítani és kezelni, amelyek más módszerekkel (ultrahang, méhűri kaparás) feltárhatatlanok. Például polipokat, fejlődési rendellenességeket vagy korai stádiumban lévő daganatokat.

Hogyan történik?

A beavatkozás során optikai műszert, ún. hiszteroszkópot vezetünk át a hüvelybemeneten és a méhnyakcsatornán keresztül a méhbe, melyet gáz vagy folyadék bejuttatásával kitágítunk. A bejuttatott optikai műszer segítségével a méh belső felületét és a méhnyálkahártyát pontosan és alaposan megvizsgálhatjuk. Szükség esetén a hiszteroszkóp segítségével speciális műszereket (kisebb fogókat/csipeszeket) juttathatunk a méhbe, melyekkel könnyen és fájdalommentesen vehetünk szövetmintát mikroszkópos vizsgálathoz. A diagnosztikai tükrözéssel egyidejűleg kisebb beavatkozásokra – polipok, kisebb mióma eltávolítására, sövény kiirtására, összenövések oldására - is sor kerülhet. Előfordul, hogy ajánlatos a méhnyálkahártya teljes kiürítése, ilyen esetekben erről külön informáljuk a pácienseket.

Egyéni adottságokra igazítva

A tükrözést fájdalomcsillapítással végezzük. Azt, hogy a hiszteroszkópia fájdalomcsillapítók és/vagy nyugtatók adásával, helyi érzéstelenítéssel, esetleg rövid altatással történik, az egyedi adottságok függvénye, fájdalomérzékenységétől, illetve az anatómiai adottságoktól függ. Az altatással kapcsolatos bővebb információkat mindig az aneszteziológiai konzultáció során kapja meg a páciens. A beavatkozás - amennyiben azt egyéb kezelésekkel nem kell kombinálni – egy napos kórházi tartózkodást igényel.