GYÓGYTORNA, REHABILITÁCIÓ

GYÓGYTORNA, REHABILITÁCIÓ

Szervezetünk „forgó-kopó alkatrészeinek”, azaz ízületeinknek a sérülése, kopása nagyon erős fájdalmat és mozgásbeszűkülést okoz. Ahogyan térdünk és vállunk, úgy csípőnk is változik a kor előrehaladtával. Sajnos ez a változás gyakran olyan fájdalommal jár, hogy az ember nem tud tőle aludni, csak bicegve tud járni, s ezzel kénytelen egyfajta beszűkült életet élni. Orotopéd gyógytornánk segít enyhíteni a panaszokat.

 

Részletes információk

A különböző mozgásszervi beavatkozások után szinte nélkülözhetetlen a gyors rehabilitáció érdekében. Azonban nem csak utólag hasznos, meg is előzhetünk vele számos problémát, ha időben fordítunk rá energiát.

Egy másik terület, de szintén a gyógytorna széles spektrumában helyezkedik el, a medencefenék gyógytorna. A tünetek, betegségek mögött gyakran megfigyelhető a medencefenék izomzatának sérülése, működés zavara. Funkcionális vizsgálattal megállapítható, hol és milyen károsodás történt, milyen eszközök szükségesek, hogy az akár több évtizede kezdődő tüneteket csökkenteni, javítani lehessen. A célzott, ellenőrzés mellett tanított, kitartóan végzett gyakorlatokkal az izomműködés javul, a tünetek mérséklődnek. Számos szakirodalmi adat igazolja a medencefenék gyógytorna hatékonyságát a felsorolt tünetek esetén.