Tritonlife

Blog
Mi ad erőt a nehéz időkben is? Mutatjuk!

Mi ad erőt a nehéz időkben is? Mutatjuk!

Amikor ilyen visszajelzéseket kapunk, mindig fülig ér a szánk. :) Annyira jó érzés, hogy sikerül kellemes élményt varázsolnunk egy orvosi beavatkozásból is, amelyet az ember leggyakrabban a háta közepére sem kívánna. Nagyon köszönjük ezt a kedves levelet!

"Kedves Reni!...

A garatplasztika segíthet megszüntetni a horkolást

A garatplasztika segíthet megszüntetni a horkolást

A horkolásnak számos oka lehet, de bármi is álljon a hátterében egy biztos, megnehezíti a beteg és a környezete életét is. Nem véletlen, hogy mindenki megoldást keres rá. Attól függően azonban, hogy milyen súlyos esetről, milyen összetett kórképről beszélünk más-más technika segíthet a gyógyulásban. A TritonLife Róbert Magánkórház fül-orr-gégésze, Dr. Tóth Eszter az egyik lehetséges megoldásról, a garatplasztikáról mesél.

Várandósság és COVID oltás. Van-e ok a félelemre?

Várandósság és COVID oltás. Van-e ok a félelemre?

A koronavírus elleni oltások eddigi egyre kedvezőbb nemzetközi tapasztalatai és tudományos ajánlásai alapján Magyarországon a Szakmai Kollégium Infektológiai Tagozata és Szülészet-Nőgyógyászat Tagozata közös állásfoglalása alapján az a szakmai állásfoglalás született, hogy a várandósok is kérhetik a Pfizer vagy a Moderna oltást.

Gyorsabb és fájdalommentesebb a koblátorral végzett műtét

Gyorsabb és fájdalommentesebb a koblátorral végzett műtét

Nemrégiben új, modern műszerrel gazdagodott a TritonLife Róbert Magánkórház repertoárja. A koblátorral, azaz plazmakéssel végzett műtétek fájdalommentesebb és gyorsabb gyógyulást ígérnek a fül-orr-gégészeti panaszokkal érkező betegeknek. Dr. Jósa Valéria fül-orr-gégész, allergológus adjunktus mesélt az új műtéti lehetőségről.

Hogyan figyeljünk egészségünkre az otthoni munkavégzés során?

Hogyan figyeljünk egészségünkre az otthoni munkavégzés során?

Az utóbbi hetek, hónapok változásai, és a koronavírus világszintű elterjedése szinte mindannyiunk életére hatással vannak. Hétköznapi szokásaink és napirendünk alapjaiban alakult át, ami miatt új kihívásokkal kell szembenéznünk. Egy ilyen helyzetben különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a fizikai és mentális egészségünk megőrzésére is.

Bejegyzésünkben összefoglaltuk a legfontosabb 6 tanácsot, ami segíthet alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez egészségünk támogatásával.

Szívhang: Ági, Gergő és Zalán története

Szívhang: Ági, Gergő és Zalán története

Vannak, akikkel csak úgy megtörténik, mint a filmekben: nászút, 9 hónap, babakelengye. Vannak, akik az elhatározás megszületésére várnak, és sokan vannak olyanok, akik a születésre vágynak és csak várnak. Testüket, pénzüket, idejüket nem kímélve reménykednek a gyermekáldásban. Ördögi kör ez: a fogantatásnak az ellazult állapot kedvez, de a folyamatos kudarcoktól egyre jobban befeszül az ember. Ági és Gergő kisfia a kilencedik lombik eljárás után született.

Annoni Zita: „Leírhatatlanul vágytam az anyaságra”

Annoni Zita: „Leírhatatlanul vágytam az anyaságra”

A modellkedés után Annoni Zita kismama- és babafotózással lépett a fotográfusok útjára, de sokáig csak álmodozott róla, hogy egyszer őt is növekvő pocakkal kapja majd lencsevégre valaki. Tavaly nyár végén aztán – 6 éves küzdelem után – végre megszületett Giannival közös kisfiuk, Gianfranco Máté. Zita pedig azóta kimondhatatlanul boldog, és nem ismeri a fáradtság szót, ha gyermekéről van szó.

Mozogjunk az egészségünkért!

Mozogjunk az egészségünkért!

„A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat– és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon” - írta Albert Schweitzer Nobel-békedíjas filozófus, orvos. A tudósok szerint 120 évig élhetnénk a sejtjeink programja alapján, kérdés, hogy hogyan őrizhetjük meg aktivitásunkat? A mozgás szabadságáról a Tritonlife Róbert Magánkórház szakértői, Lónárt Beáta, ortopéd gyógytornász, Rigóné Tavaszi Piroska gyógytornász és dr. Sidó Zoltán kardiológus professzor mesélnek.

Dombóvári István: „Életünk legnagyobb kalandjaként tekintünk a szülőségre”

Dombóvári István: „Életünk legnagyobb kalandjaként tekintünk a szülőségre”

Dombóvári István és felesége könnyedek, lazák, és mondani sem kell: lételemük a humor. Arról viszont teljes komolysággal meséltek, hogy mindennél jobban várták a találkozást gyermekükkel. A család legkisebb Pistije januárban született a TritonLife Róbert Magánkórházban, s azóta mindennap bearanyozza szülei életét. Ahogy ők mondják: „amikor felénk mosolyog, az a minden”.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek