Lágyszájpad feszesítés (Felnőtt)

Lágyszájpad feszesítés (Felnőtt)

 

horkolás, lágyszájpad feszesítés

Alvási apnoé és horkolás esetén is többféle megoldás jöhet szóba, melyek visszaadják az alvás kényelmét és a társas kapcsolataink nyugalmát.

A légzéskimaradás rendszeres oxigénhiányt okoz, amely az egész szervezetet igénybe veszi. Amikor csökken a vérben az oxigénszint, a tüdőben megnő a vérnyomás, majd az egész szervezetben magasabb lesz a vérnyomás. Ez a horkolók 50 százalékát is érintheti! A magas vérnyomás emeli a szívkoszorúér-betegség, szívinfarktus, szélütés, pangásos szívelégtelenség és a szívritmuszavarok előfordulásának esélyét.

A horkolással, alvási apnoéval küzdők nem tudják jól kialudni magukat, napközben fáradtak, figyelemhiányosak. A tünetek észlelésekor érdemes felkeresnie szakembereink egyikét, akik kivizsgálják a panaszokat és javaslatot tesznek a továbbiakra nézve. Orvosilag már modern megoldás létezik, a rádiófrekvenciás, a koblátorral végzett és a lézeres horkolásgátló műtét.
 

Szolgáltatások - Budapesten Ár
Koblációs lágyszájpad feszesítés 499 000 Ft
Rádiófrekvenciás lágyszájpad feszesítés helyi érzéstelenítéssel 299 000 Ft
Rádiófrekvenciás lágyszájpad feszesítés altatással 399 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés és lágyszájpad feszesítés helyi érzéstelenítésben 449 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés és lágyszájpad feszesítés altatásban 549 000 Ft

 

Szolgáltatások - Szegeden Ár
Koblációs lágyszájpad feszesítés 499 000 Ft
Rádiófrekvenciás lágyszájpad feszesítés helyi érzéstelenítéssel 299 000 Ft
Rádiófrekvenciás lágyszájpad feszesítés altatással 399 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés és lágyszájpad feszesítés helyi érzéstelenítésben 399 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés és lágyszájpad feszesítés altatásban 549 000 Ft

 

Lágyszájpad feszesítés koblátorral

koblációs technika esetében a készülék által leadott radiofrekvencia energiája az áramló sóoldatot Na és OH ionokra bontja, és létrehoz egy fókuszált, 100-200 um-es plazmaréteget. Ez alacsony hőmérsékleten bontja a sejtek közötti kötéseket, és ezáltal a kötőszövetek pontos vágását teszi lehetővé: gyakorlatilag alacsony hőmérsékleten elpárologtatja azt a területet, mellyel közvetlenül érintkezik. Mivel a készülék működéséhez folyamatos fiziológiás sóoldat áramlása szükséges, ez egyúttal azonnal hűti is a környező szöveteket. Koblációs lágyszájpad feszesítés során 60-70 Celsius-fokra melegednek a szövetek, míg ha vérzéscsillapításra használjuk, maximum 40 fokra. Ez kevesebb, mint a rádiófrekvenciás beavatkozás esetében, így a környező szövetek sokkal kisebb mértékben károsodnak, ezáltal a fájdalom kisebb, a gyógyulás pedig gyorsabb. A rádifrekvenciás beavatkozás lényege, hogy a nyálkahártyába vezetett finom elektródákkal a szöveteket 80 fokra melegítjük, amely a szövetek átalakulását idézik elő, és ezáltal a lágyszájpad és a garat feszesebb lesz, a légutak szabaddá válnak. A beavatkozást altatásban végezzük, előtte a szokásos kivizsgálásra (vérvétel, mellkas röntgen, EKG vizsgálat, altató orvosi konzultáció) van szükség. A beavatkozás után torokfájást érezhet a beteg 1-2 hétig. A kezelés nem jár kockázattal, és az esetek többségében ismétlésre sincs szükség.

Rádiófrekvenciás lágyszájpad feszesítés

A rádiófrekvenciás beavatkozás titka, hogy a műtéti területre vezetett orvosi elektród elpárologtatja a problémát okozó fölösleges sejteket, szöveteket, úgy, hogy más területek nem sérülnek, viszont a légutak szabaddá válnak, a garatív feszesebb lesz. A műtét előtt laboratóriumi vérkép vizsgálatra és EKG vizsgálatra van szükség. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben és altatásban is történhet, a páciens nem érez semmit, legfeljebb egy-két napon át enyhe fájdalmat. Első nap a legjobb, ha csak jó hideg folyadékokat fogyaszt, másnap már tetszés szerint ehet. Szövődményre (vérzés, gyulladás) szinte soha nem kerül sor. Ha mégis úgy érezné, hogy valami nincs rendben, fül-orr-gégészünk rendelkezésére áll.