Orrkagyló kisebbítés

orrkagyló

Az orrkagyló kóros megnagyobbodása akadályozza az orrlégzést, a melléküregek szellőzését, a szaglást. Amennyiben gyógyszeres kezelés nem vezet eredményre, műtét jelenti a megoldást. Az orrkagyló megkisebbítést szakorvosaink többféle módszerrel is végzik. Ezen beavatkozások célja a megnagyobbodott alsó orrkagylók megkisebbítése, ezáltal javul az orrlégzés.

Szolgáltatás Ár
Koblációs orrkagyló kisebbítés 379 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés helyi érzéstelenítésben 249 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés altatásban 299 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés és lágyszájpad feszesítés helyi érzéstelenítésben 349 000 Ft
Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés és lágyszájpad feszesítés altatásban 449 000 Ft
Koblációs orrkagyló műtét altatásban 449 000 Ft

Orrkagyló kisebbítés koblátorral

koblációs technika esetében a készülék által leadott radiofrekvencia energiája az áramló sóoldatot Na és OH ionokra bontja, és létrehoz egy fókuszált, 100-200 um-es plazmaréteget. Ez alacsony hőmérsékleten bontja a sejtek közötti kötéseket, és ezáltal a kötőszövetek pontos vágását teszi lehetővé: gyakorlatilag alacsony hőmérsékleten elpárologtatja azt a területet, mellyel közvetlenül érintkezik. Mivel a készülék működéséhez folyamatos fiziológiás sóoldat áramlása szükséges, ez egyúttal azonnal hűti is a környező szöveteket. Koblációs orrkagyló kisebbítés során 60-70 Celsius-fokra melegednek a szövetek, míg ha vérzéscsillapításra használjuk, maximum 40 fokra. Ez kevesebb, mint a rádiófrekvenciás beavatkozás esetében, így a környező szövetek sokkal kisebb mértékben károsodnak, ezáltal a fájdalom kisebb, a gyógyulás pedig gyorsabb.

Rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítés

A rádiófrekvenciás beavatkozás titka, hogy a műtéti területre vezetett orvosi elektród elpárologtatja a problémát okozó fölösleges sejteket, szöveteket, úgy, hogy más területek nem sérülnek, viszont a légutak szabaddá válnak. A műtét előtt laboratóriumi vérkép vizsgálatra és EKG vizsgálatra van szükség. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben és altatásban is történhet, a páciens nem érez semmit, legfeljebb egy-két napon át enyhe fájdalmat. Első nap a legjobb, ha csak jó hideg folyadékokat fogyaszt, másnap már tetszés szerint ehet. Szövődményre (vérzés, gyulladás) szinte soha nem kerül sor. Ha mégis úgy érezné, hogy valami nincs rendben, fül-orr-gégészünk rendelkezésére áll.

 

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Visszahívást kérek